Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Greenpeace - Οδηγός Καταναλωτών για τα Μεταλλαγμένα, Απρίλιος 2008


Ψηνόμαστε, καταναλώνουμε σάρκα (που θέλει βοσκοτόπια επί... βοσκοτοπίων για να θραφεί) σα να μην υπάρχει αύριο. Κι αν υπάρχει και μεθαύριο, θα είναι κακό, καυτό κι ανάποδο. Επιτρέπουμε σε κάθε τι που σκέφτονται και δημιουργούν με στόχο το κέρδος να φτάσει στο πιάτο μας και τη ζωή μας.

Τουλάχιστον μια λίστα μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμη: για μπείτε στην έρευνα της Greenpeace σχετικά με τη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών από τις εταιρίες παραγωγής ζωικών προιόντων στη χώρα μας, και δείτε εκεί μερικές φίρμες και προιόντα που καταναλώνετε. Και ξανασκεφτείτε το.

"Ζώα που ετράφηκαν με ΓΤ (Γενετικά Τροποποιημένες) ζωοτροφές είχαν προβλήματα με την ανάπτυξή τους, την ανάπτυξη των οργάνων και την αντίδραση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, με τη διαμόρφωση του συκωτιού και του αίματος, όπως και παρουσίασαν παθήσεις των οργάνων τους (αιμορραγία στομάχου, υπερβολική ανάπτυξη κυττάρων, πνευμονικό οίδημα), προβλήματα στειρότητας και αυξανόμενα ποσοστά θανάτου, συμπεριλαμβανομένων και των βλασταριών τους."

Κι εμείς τα τρώμε αυτά τα ζώα... Κι αυτά και τόσα άλλα ΓΤ τρόφιμα, από πατάτες μέχρι γκοφρέτες.

"Οι ισχυρισμοί ότι κανείς δεν βλάφθηκε από ΓΤ τροφές είναι παραπλανητικοί, αφού κανείς δεν παρακολουθεί τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία." από εδώ.

Να είμαστε όλοι μας πιο υποψιασμένοι όταν πάμε στο σούπερ-μάρκετ...

Ωωωχ, αν υποψιαστώ ότι θα ξαναγυρίσουμε να καλλιεργούμε μποστάνια, δέντρα και.. κοτέτσια, να πηγαίνουμε με το γαιδούρι, και να κόψουμε το ντελίβερυ, θα πεθάνωωωωωωω!