Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

The Age of the Stupid λέμε...


Μεταφέρω από το site της greenpeace την πρόσκληση:

"Στις 22 Οκτωβρίου (9:00 βράδυ) –μόλις 46 ημέρες πριν την Κρίσιμη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το Κλίμα- η Greenpeace και το WWF Ελλάς διοργανώνουν στην Πλατεία Συντάγματος την ‘πράσινη’ πρεμιέρα της ταινίας Age of Stupid, της πιο σημαντικής ταινίας της χρονιάς για το κλίμα και τον πλανήτη μας.

Αν και εσείς πιστεύετε ότι η αδράνεια απέναντι στην καταστροφή του πλανήτη είναι η πιο ηλίθια απόφαση που έχουν πάρει μέχρι σήμερα οι πολιτικοί μας, ελάτε να ενώσετε τη φωνή σας με τη δική μας.

Age of Stupid: Η πράσινη πρεμιέρα

Η προβολή της ταινίας θα γίνει το απόγευμα της 22ας Οκτωβρίου στην Πλατεία Συντάγματος. Σκοπός μας είναι να μην εκπέμψουμε ούτε ένα γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα κατά την προβολή της ταινίας. Φωτοβολταϊκά συστήματα θα ηλεκτροδοτήσουν την προβολή, ενώ το προωθητικό υλικό θα είναι ηλεκτρονικό ή επαναχρησιμοποιημένο (πχ αφίσες, μπάνερς κτλ). Τέλος όλα τα απορρίμματα (κουτάκια μπίρας, μπουκάλια) θα συλλεγούν και θα ανακυκλωθούν."


Τι άλλο να πει κανείς, μπράβο για ακόμη μια φορά στην Greenpeace. Και τι ευχηθεί κανείς, αέρα στα πανιά τους μπας και ξεκουνηθούν μερικοί-μερικοί...

Τι μερικοί όμως, τι λέω μωρέ η ηλίθια, λες και αυτοί που πραγματικά μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση είναι ανενημέρωτοι, άσχετοι ή αγαθιάρηδες... Ολα τα ξέρουν, απλώς έχουν εξασφαλισμένα μέχρι και τα δισέγγονα, οπότε ο υπόλοιπος πλανήτης μπορεί να πα' να γαμηθεί...
Περιμένω όμως μεγάλη συμμετοχή, δε θέλω να πιστέψω ότι η φωνή μας εξαντλείται στο να παρακολουθούμε το eco-news στον σκάι και να φωνάζουμε μες την συνείδηση και την αγάπη για τον πλανήτη, την χλωρίδα του, την πανίδα του, τα παγόβουνα και τα ηλιοβασιλέματά του: "Διπλόπιτα ρε και τρεις πατάτες, πεινάω στου λέω!", σε όποιον κάνει αγγαρεία παραγγελία σουβλάκι!

B there or B square!