Τρίτη 15 Μαΐου 2007

Οπου νά'ναι θα σκάσει κι εδώ!


Οπισθόφυλλο του περιοδικού "Prevention" (με μόττο το "Smart ways to live well", και μπόλικα health topics), η εντελώς απελευθερωμένη λαλαλά χρησιμότητα του Botox, που είναι κανονική ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΗ -με κάμποσες παρενέργειες- το κέρατό μου μέσα!

"...Serious heart problems and serious allergic reactions have been reported rarely. If you think you’re having an allergic reaction or other unusual symptoms, such as difficulty swallowing, speaking or breathing, call your doctor immediately. The most common side effects following injection include temporary eyelid droop and nausea. Localized pain, infection, inflammation, tenderness, swelling, redness, and/or bleeding/bruising may be associated with the injection..."

Βαρέθηκα να βλέπω τα ακίνητα μέτωπα, που μετά από λίγο μια και οι μορφασμοί συνεχίζουν, αλλά το πρόσωπο δε μπορεί να συσπαστεί στα σημεία εκείνα στα οποία είναι προγραμματισμένο να συσπάται, κάνει τσαλάκες σε διάφορα άσχετα μέρη, κι έτσι βλέπεις μέτωπο πχ. λείο και φρύδια ακίνητα, και ρυτίδες σε σχήμα "Ωμέγα" σύρριζα στα μαλλιά, από κρόταφο σε κρόταφο (εμ, δε φτάνει μέχρι εκεί πάνω η τοξίνη, και το μέτωπο θέλει να αυτοεκπληρωθεί με ζάρα -όχι το μαγαζί, το άλλο, το πλισσέ σχεδιατάκι- βρε αδερφέ!!!)

Μωρ'δε με νιάζει το να θέλει ο καθένας να βελτιώνει την εξωτερική του εμφάνιση σε όποιο βαθμό γουστάρει. Καλώς καμωμένο. Αυτό που με διαολίζει όμως είναι που φοβόμαστε κι αποστρεφόμαστε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ το να μεγαλώνουμε.

Γιατί, το να είναι μια γυναίκα πχ 70 ετών με όψη τραβηγμένης 20-άρας είναι ωραίο? (βλ. Ζωή Λάσκαρη, την οποία κατασυμπαθώ κιόλας). Μου φαίνεται τρομαχτικό, σαν τέρας της φύσης... Ειδικά αφού το υπόλοιπο σώμα δείχνει το χρόνο, όσο γυμναστήριο κι όσες πλαστικές και να του επιβάλλεις...


Τεσπα, μη γκρινιάζω, ας ξεκολλήσουμε όμως από όλη αυτή την βιομηχανία κι ας μην τρομάζουμε όταν βλέπουμε τη μούρη μας να μπαταλεύει. Να λέμε και κάνα δόξα τω θεώ που είμαστε ζωντανοί και γερνάμε κι ας ασχοληθούμε με το μέσα μας... Kι όταν αρχίσει η λαίλαπα στα περιοδικά, να μην τσιμπήσουμε. Ας πάνε όλα τα χρήματα σε άλλου τύπου έρευνες / φάρμακα / εφαρμογές, έλεος!


Μη δω λοιπόν καμμιά ή κανέναν να κάνει Botox, σας έκοψα την καλημέρα!!!

(να δεις βέβαια που θα μας έρθουν και τα Botox parties... με τις όρθιες νευρώσεις να βελονιάζονται επί τόπου ανάμεσα σε καφέ, κουλουράκια και κουτσομπολιό, στο σαλόνι, από γιατρό/αισθητικό - προσφορά της οικοδέσποινας...)