Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Μεγειά τα Νέα "Μεταλυκειακά Κέντρα" βρε!


Ηταν πραγματικά πολύ δύσκολο να πιστοποιηθούν κολλέγια που λειτουργούν με συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνεργάζονται με συγκεκριμένα ακαδημαικά ιδρύματα της αλλοδαπής, ξέρεις ποιά είναι, ξέρεις τι χρεώνουν και τι δηλώνουν...

Ενώ είναι πανεύκολο να αφήνονται ακόμη έρμαια στις κομματικές παρατάξεις -με την χειρότερή τους έννοια- τα δημόσια πανεπιστήμια, να κοστίζουν με τις καταλήψεις τους, το ξύλο, τους προπηλακισμούς, τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές υποδομών και εργασιών χρονιές ολόκληρες σε φοιτητές που απλώς θέλουν να σπουδάσουν... και σε καθηγητές / συμβούλια / πρυτάνεις και παρατρεχάμενους την ουσιαστική τους ελευθερία ν'ασκήσουν με υπευθυνότητα το λειτούργημά τους... Κι "άσυλο"... τι ανέκδοτο πλέον!

Αλλά όχι, δημόσια παιδεία = ρουσφέτι = ψήφοι, ενώ τα ιδιωτικά - παρ'όλο που είναι μια καλή λύση για όσους δεν πέρασαν/δεν θέλουν να μπουν στα δημόσια πανεπιστήμια, δεν είναι του χεριού μας... όχι άμεσα τουλάχιστον. Γι'αυτό και λυσσάξατε κύριοι κι έχετε αφήσει να σαπίσει όλο το σύστημα της Παιδείας μας, γι'αυτό κι όλη η κόντρα με τα ιδιωτικά.

Ξυπνάει όμως ο κόσμος, βλέπει τι γίνεται και οι καιροί σας προσπερνούν αγαπητοί. Οσοι αξίζουν, θα προχωρήσουν, όπως κι όπου κι αν καταφέρουν να σπουδάσουν.


ΥΓ- ήθελα νά'ξερα ρε παιδάκι μου... όλοι οι 300 και οι "επιφανείς" της δημόσιας ζωής, γιατί στέλνουν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένο ιδιωτικό "Κολλέγιο" μέχρι λύκειο, και μετά βουρ έξω? Εμείς και τα παιδιά μας είμαστε παιδιά... κατώτατου Θεού που επαφιόμαστε στην δημόσια παιδεία?!