Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Λωρίδα της Γάζας, Σφαγή Κανονικά...


"Αντίθετα με τους ισχυρισμούς του Ισράηλ, η μαζική επίθεση της αεροπορίας του εναντίον των κατοίκων της λωρίδας της Γάζας δεν αποτελεί αντίποινο για τους πυραύλους που κατά καιρούς εκτοξεύονται από τη Γάζα στα γειτονικά ισραηλινά εδάφη: πρόκειται, στην πραγματικότητα, για έναν κυνικό πολιτικό υπολογισμό, που υπαγορεύεται από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ και την επερχόμενη ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Μπάρακ Ομπάμα."

(από tvxs, άρθρο του Στέλιου Κούλογλου 28.12.08, και σχετικά σχόλια εδώ).

Tι στο διάολο ξεκίνησε πάλι σ'αυτή την παγκόσμια πατέντα ασφυκτικής πολιτικής (κι όχι μόνον) γκετοποίησης, και ήδη έχουμε 290 νεκρούς?!?!?

Αναδημοσιεύω από το μπλογκ του αγαπημένου μου heinz:

"Αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη η μαζική αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ισραηλινοί είναι ηλίθιοι - ή απλώς καθάρματα.
Αν δεν καταλαβαίνουν ότι από δω και πέρα, θα ξεσπάσει πάλι ένας μακρόχρονος κύκλος επιθέσεων αυτοκτονίας μέσα στο Ισραήλ, είναι ηλίθιοι.
Αν το καταλαβαίνουν και απλώς δεν τους ενδιαφέρει, είναι καθάρματα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι επικίνδυνοι.

Οι ηλίθιοι αυτόκλητοι απολογητές του Ισραήλ, θα σπεύσουν πάλι (και στην Ελλάδα), να μηρυκάσουν τις δικαιολογίες για "νόμιμη άμυνα απέναντι στην τρομοκρατία".

Για τους ίδιους λόγους που προαναφέρονται, κι αυτοί ή ηλίθιοι, ή καθάρματα είναι.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να βρω άλλη ερμηνεία...

-------------

Προσέξτε ότι δεν αναφέρομαι στα αθώα θύματα (μαζική πλειοψηφία) μεταξύ των Παλαιστινίων - δεν χρειάζεται. Η κακοήθεια (όπως ο καρκίνος δηλαδή) του Ισραήλ στην περιοχή, αναδεικνύεται επαρκώς από το τι προκαλεί στους δικούς του πολίτες."



Και για πιο ανάγλυφη εικόνα, το σχόλιο της rosie στο ποστ αυτό:

"Hλίθιοι, σε καμιά περίπτωση. Καθάρματα; Ναι. Φοβισμένοι; Επίσης. Πιασμένοι στα δίχτυα του φόβου που οι ίδιοι σκόρπισαν.

Εχω επισκεφτεί 2 φορές τα Ιεροσόλυμα, (οχι για προσκυνηματα) και αυτό που είδα και ένιωσα ήταν σκληρούς, φοβισμένους, φανατικούς ανθρώπους. Οχι στο Τελ-Αβιβ, εκεί ο κόσμος είναι εντελώς διαφορετικός.

Είδα δασκάλους να βγάζουν βόλτα τα παιδάκια και να χουν στο χέρι το καλάσνικωφ. Είδα υπαλλήλους στο αεροδρόμιο, ο μεγαλυτερος είναι βαριά 30, που δεν έχουν καμια διαφορά από την εικόνα που έχουμε για τα ες-ες. Είδα τη γειτονιά των ορθόδοξων εβραίων, ενα δικό τους σύμπαν, κλειστο με μπάρες, και στημένα όπλα. Είδα ζευγαράκια να περπατούν και να φλερτάρουν, να κάθονται στα καφέ και δίπλα από την τσάντα τους να έχουν όπλα.

Είδα στρατιώτες, αγόρια και κορίτσια , λίγο μεγαλύτερα από εφηβάκια. Είδα πεντακάθαρες εβραίικες γειτονιές και παραδίπλα εγκατάλειψη και σκουπίδια στις αραβικές γειτονιές. Είδα στο παζάρι, μυρωδιές ανατολής και χρώματα παντρεμένες με το φόβο. Είδα παιδάκια 3 χρονων με τα παραδοσιακά μπουκλάκια, και μαμάδες τυλιγμένες και σφιγμένες με μαντήλια στο κεφάλι και καλυμένα χέρια.

Χαμόγελα δεν είδα. Είδα φανατισμό και μίσος. Και καχυποψία. Εκεί, είσαι ύποπτος. Κι ας μην είσαι. Ακόμα και την ώρα που ο υπάλληλος της ρεσεψιον στο Κινγκ Ντειβιντ σου χαμογελά. Είσαι υπό παρακολούθηση.

Είναι φαύλος κύκλος. Με αρχή. Αλλά δίχως τέλος."

Κι εμείς οι Δυτικοί όχι φύλακες, κατά το γνωστό "Ποιοί θα φυλάνε τους φύλακες?", αλλά ούτε καν χωροφύλακες της καρπαζιάς, ούτε ένα "Πουτ δε κοτ ντάουν!", έτσι, για τα μάτια, ούτε καν να ασχοληθούμε πέραν των ευχολόγιων με το τρίπτυχο:

1 - "Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι να συγκεντρώνει άρματα μάχης και μονάδες στρατού στη μεθόριό του με τη Γάζα, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι ζήτημα ωρών μία επικείμενη χερσαία επιχείρηση"

2- "Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας Ισμαήλ Χανίγια ορκίστηκε σε μήνυμά του προς τους Παλαιστίνιους σήμερα ότι η Γάζα ποτέ δεν θα παραδοθεί στο Ισραήλ, όποιες δυνάμεις κι αν χρησιμοποιηθούν εναντίον του εδάφους της.

«Δεν θα αφήσουμε τη γη μας, δεν θα υψώσουμε λευκές σημαίες και δεν θα γονατίσουμε σε κανέναν εκτός από τον Θεό»... Δηλώνουμε με κάθε πίστη ότι ακόμη κι αν μας βάλουν στην αγχόνη, κι αν το αίμα μας τρέχει στους δρόμους, δεν θα γονατίσουμε σε κανέναν παρά μόνο στο Θεό και δεν θα απαρνηθούμε την Παλαιστίνη. Δεν θα παραιτηθούμε ακόμη κι αν εσείς (οι Ισραηλινοί) αφανίσετε τη Λωρίδα της Γάζας ή σκοτώσετε χιλιάδες ανάμεσά μας» ".

3- "Σε νέα ιντιφάντα καλεί ο εξόριστος ηγέτης Χάλεντ Μεσάαλ σήμερα τους Παλιστίνιους, εναντίον του Ισραήλ, και ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσουν οι επιθέσεις αυτοκτονίας, σε συνέντευξή του στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα.

«Καλούμε τους Παλαιστίνιους να εξεγερθούν εναντίον του σιωνιστή εχθρού. Η αντίσταση θα συνεχιστεί με επιχειρήσεις αυτοκτονίας», τόνισε ο Μεσάαλ που ζει εξόριστος στη Δαμασκό". (από άρθρο Καθημερινής εδώ)


Θλίβομαι για όλα. Δεν είμαι καλά. Τουλάχιστον εύχομαι να δημιουργηθεί κάποια πίεση έστω από εμάς, τους απλούς ανθρώπους. Για μπείτε εδώ...