Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2006

Astrology with a Twist 1

Αστρολογία... Μάλιστα...

Ελπίζω να μην τα μπερδεύουμε πλέον, αστρολογία/αστρονομία, ψυχολογία / ψυχιατρική, φυσικοθεραπεία /ορθοπεδική, γιατί, το γελάτε? Γιααα ρωτήστε λίγο παραόξω!

Να ξεκινήσω με το απλόν: είναι ευχάριστο να προσπαθεί ο άλλος να μάθει για μας, στα πλαίσια ενός φλερτ πχ, με σαχλοερωτήσεις για ζώδια (αρκεί βέβαια να μην έχει έτοιμο το λάπτοπ και μας αρχίσει στην ανάκριση, ε? Διότι τότε το μόνο που θα πετύχει, θα είναι όχι αποτύπωση του χαρακτήρα μας, αλλά νεκροψία της μελλοντικής σχέσης μας, που την... αυτοκτόνησε πριν αυτοκτονήσει μόνη της!).

Είναι βέβαια εξαιρετικά αφελές και χασιμοχρόνικο να περιμένει κανείς από τ’άστρα να βρει τη στιγμή που τον παίρνει για σημαντικές αποφάσεις της ζωής του (π.χ. ίδρυση κόμματος, ο Αβραμό- θα πρέπει να ταράζει ακόμη στις κλωτσιές τον αστρολόγο του image-making team του! Ασε στα αθλητικά, αν ο Αρης του Ντέμη είναι από hangover δλδ θα πρέπει να αναβληθεί ο αγώνας?).

Πλάκα έχει η ενασχόληση, μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι κάτι κάνουμε κι εμείς να επηρρεάσουμε –και καλά- το μέλλον μας. Αλλά όταν γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους, που απ’ό,τι βλέπω, έχουν στήσει ολόκληρο χορό γύρω (και πάνω...) από την ανάγκη του ανθρώπου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής του, και είναι πλέον μόνιμη στήλη σε εφημερίδες, περιοδικά και πρωϊνάδικα, ενισχύοντας μια τεράστια κλίκα που κερδίζει πουλώντας (πανάκριβα) ελπίδα κοπανιστή, ε, εκεί τα παίρνω...

Το ότι έχει αναχθεί από... «κουσούρι» της «γυναικούλας» σε γκλαμουράτο mainstream «must» (14.400 οι δηλωμένοι στην εφορία αστρολόγοι, ακούτε?) δεν είναι απλά γελοίο, είναι ΠΟΛΥ ανησυχητικό. Και έχουμε όχι μόνο για άντρες, γυναίκες και παιδιά, αλλά και για γάτες, για σκύλους, για το αυτοκίνητό μας –με ημ/νία κατασκευής!!!-, για εταιρίες ολόκληρες, για κανάλια, για εκλογές, για εξωτερική πολιτική... Ημαρτον!

Μόνο ζώδιο στις γλάστρες μου που ψοφάνε τα φυτά τους δε μου έχουν βγάλει, μήπως και τα σώσω... (λες να φταίει που δεν τα ποτίζω?)

Μα την εποχή του Υδροχόου! Φούντωσα!


Πάντως φίλη του μπλογκ, κατάρτισε γενέθλιο χάρτη του, σύμφωνα με την πρώτη ημέρα δημοσίευσης ποστ μου, από τον οποίον περαθέτω μερικά αποσπάσματα (κράξιμο που δεν δέχτηκα επισκέψεις στα γεννητούρια η γαϊδούρα, να γλυτώσω τουλάχιστον την γκρίνια και την... μπομπονιέρα που το βάφτισα το μπλογκ μόνη μου!)

Ζώδιον (του μπλογκ!!!): Παρθένος! (εμ...)

Extremely careful and cautious by nature, you value neatness and order above all else. (και τις πολλές φωτο!)

You rigorously practice very high standards of living and conduct and you demand the same of everyone with whom you come into contact. (θέλω να είναι η Paris Hilton των blogs το δικό μου! ΛΟΛ!)

You are also greatly concerned with hygiene & cleanliness (όποιος μπαίνει αργότερα για σχόλια, με τα πατάκια παρακαλώ!)

Extremely methodical, analytical, a perfectionist -- the perfect person to carry out highly detailed, precise operations. But, at times, you pay so much attention to details that you lose sight of the larger issues. (στο τέλος δλδ θα κάνω 15 μήνες για ένα ποστ, αλλά θα αξίζει τα 3 δευτερόλεπτα υλικού που θα έχω!)

Ωροσκόπος (του μπλογκ λέμε!):
Αιγόκερως!

An achiever and a hard worker, you respect success. (εμ, βλέπω κάτι άλλα μπλογκς και ζηλεύωωωωω!!!)

You have a serious view of the world as being a difficult place to be in. (ναι, ο κόσμος δεν είναι αυτός που ήταν κάποτε...)

Generally, you have a good, earthy sense of humor that can carry you through when times really do get tough (ναι, συνήθως κάνω τον Μπόζο για να βγω από μια δύσκολη θέση, αλλά έχει ένα τίμημα: οι άλλοι περιμένουν πάντα τον Μπόζο, τον διασκεδαστή...)

*****************

Κι από το υπόλοιπο τεράστιο κατεβατό, να βάλω μόνο κάτι που γενικώς μου αρέσει να ισχύει, είτε είναι χαρακτηριστικό αυτού του μπλογκ είτε όχι:

Υou tend to take friendships quite seriously -- you remain loyal and true to those to whom you are attached. (η Αφροδίτη στον Λέοντα όλα αυτά...!)

For you, love is mixed with pride and respect. (χμμμ... πολύ ωραία τοποθέτηση!)

Relationships are over when you lose respect for your partner. (έτσι είναι – ωπ, λες να έχω κοινά με το μπλογκ μου?)


Πάντως ακόμη δεν βρέθηκε ο αστρολόγος που θα με πείσει ότι μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το μέλλον και να μην αρχίσει τα σούξου-μούξου όταν κάτι ΔΕΝ γίνει όπως προέβλεψε... Λέτε μια προγιαγιά μου που είχε πει ότι «αυτό το κορίτσι θα ζουρλαντίσει πολύν κόσμο!» να ήταν αστρολόγος ακριβείας?!!!

(το μόνο που μου λείπει είναι ένας μεταφραστής τώρα, τι να σημαίνει «ζουρλαντίζω» άραγε?)