Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Πώς το είπε η Γελλάς? Αλλο Ειδικό κι άλλο Ηθικό Βάρος...

Αναδημοσιεύω αυτούσιο από την Καθημερινή 20.09.07:



"Αγνωστος έριξε υγρό στον Ευ. Βενιζέλο

ΚΑΤΑ την προσέλευσή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, άγνωστος του έριξε υγρό στο πίσω μέρος του σακακιού του. Μετά το επεισόδιο ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να ανοίξει διάλογο με τον άγνωστο άνδρα και κατόπιν έκανε την εξής δήλωση: «Καταλαβαίνω ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή... Ορισμένοι καταστρέφουν το πολιτικό κεφάλαιο της δημοκρατικής παράταξης. Εγώ ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης συγχωρώ τους ταλαίπωρους ανθρώπους, συγχωρώ τους επαγγελματίες που γίνονται καθοδηγούμενα όργανα σε μία αθλιότητα... υπονομεύουν την παράταξη, έχουν ευθύνες αυτές που καθοδηγούν και υποθάλπουν αυτή την αντιαισθητική κατάσταση». "

Ετοιμόλογος όπως πάντα, αλλά το να έχει έτοιμο το επόμενο βήμα και μαζί τις συνοδευτικές δηλώσεις "Εγώ ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης" πριν καν τελειώσει η καταμέτρηση του εκλογικού αποτελέσματος, μπορεί σε επίπεδο παράταξης να δείχνει σχετικό δυναμισμό (και πολύ γκροτέσκ παρασκήνιο...), σε επίπεδο προσώπων όμως προκαλεί την αντιπάθεια του κόσμου. Και ταυτόχρονα την συμπάθειά του προς τον Γιώργο. Οσο σκέφτομαι κιόλας ότι προέρχεται από πολιτικό που έδειξε μοναδική ευαισθησία στο θέμα της Αμαλίας Καλυβίνου, μου στοιχίζει περισσότερο.

Τελικά το πολιτικό savoir-faire (πέραν του Μπάυρον), τα ενδο-θεσμικά (πέραν της Βούλας) και το Σύνταγμα (πέραν της Φώφης), τα ξέρουν ως κάτι που ισχύει για όλους ή όχι?