Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Μαγειρέματα (Κατάλαβα, Πάλι Delivery θα Πάρουμε...)

Το μπλογκ μας αποφάσισε να κάνει δωράκι στους νέους ορκισμένους (για μην πω... ξορκισμένους φτ φτ!) από μία ποδιά κουζίνας, μην πιτσιλιστούν τα πανάκριβά τους ρούχα όσο μαγειρεύουν τα πλαίσια της δικής μας ζωής (διότι η δική τους είναι εξασφαλισμένη, τους το αποδείξαμε περίτρανα!)

Στον μεγάλο, που ή θα γίνει ο πρώτος μαθητευόμενος μάγος στην ιστορία των καρτούνς (διότι περί πολιτών-καρτούνς πρόκειται, δεν είμαστε άνθρωποι εμείς!) που αποσώνει μαγικό χωρίς να τα κάνει όλα λίμπα (χειρότερο λίμπα εννοώ), ή που θα κάνει από αυτές τις εκρήξεις γκαζιού στην κουζίνα, που ανατινάζονται κι όλα τα γύρω οικοδομικά τετράγωνα...


Στον Οικονομικών, που με τα αναβολικά που τρομπάρισε τις εκθέσεις των "βιβλίων" μας, κατάφερε να πάρει πίστωση χρόνου εις τας Ευρώπας, αλλά τώρα πρέπει να πουσάρει κι άλλα, χωρίς να σκάσει το βόδι (εμείς δλδ, που σπάμε όλα τα μηχανάκια αντι-ντόπινγκ, έχοντας τον ιδιωτικό να τρέφει τον δημόσιο τομέα και να φέρνει και μετάλλια σπίτι...)


Στον Εσωτερικών, διότι για να βγάλει πλέον άκρη, πρέπει να νοικιάζει μέντιουμ με το μήνα!



Στην Εξωτερικών, διότι γενικώς τους παίρνει τα σώβρακα, μόνο και μόνο άμα τη εμφανίσει. Τώρα το ότι έχει μια Τουρκία απέναντι, μια ΕΕ που μας έχει Βαλκάνια με αποκριάτικα (και γελάει αβίαστα), κι ένα Μακεδονικό να μας το τρίβουν στη μούρη συλλήβδην οι υπόλοιποι, είναι λεπτομέρειες.



Στον Παιδείας, που πρέπει να ρίξει γερή προπόνηση κάνοντας μπάρμπεκιου τα πάντα - έχει να βγάλει κάστανα από τη φωτιά το χειμώνα...



Στον Υγείας, που φέρνει πάντα τον αέρα του ακαταμάχητου κοσμοπολίτη σε ό,τι κι αν ασχολείται. Αποτέλεσμα δεν, αλλά ο αέρας ρε παιδί μου, αέρας!



Στον Ναυτιλίας, με την ευχή να καταλάβει ότι εδώ δεν παίζουμε με παπάκια στη μπανιέρα, έχουμε κάτι στόλους, κάτι εφοπλιστές, κάτι λεφτά να κάθονται, και κάτι ψωρο-πολίτες που έχουν την αυθάδεια να θέλουν να ταξιδεύουν... χωρίς εναλλακτική ένα Σάμινα.



Στον Εκπρόσωπο, διότι με τα μπαχάρια του ή την απόλυτη νηστεία που επιβάλλει, ανάθεμα κι αν καταλαβαίνουμε τι λέει κάθε φορά - και μέχρι να το βρούμε, έχει κάνει ο μεγάλος τη δουλειά του...

Και τρεις ειδικές αφιερώσεις σε πολύπαθους:

Στον Επόμενο, ώστε να μη μένει καμμία αμφιβολία για το πόσο πίσω πάει η εμμονή με την εξουσία.


Στην Εξ-Πολιτισμού. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά σου θά'ναι βρε! Και τα θερμά μας συγχαρητήρια για την ψυχραιμία της, που δεν έδωσε το τριαντάφυλλο στον Αρούλ(ι)η να το φάει!


Και με πόνο ψυχής στον Ποιητή, που ανάθεμα αν από δω και πέρα θα καταφέρνει κανείς από τους τωρινούς να βρίσκει τέτοιες ατάκες, να διασκεδάζουμε την πλήξη μας (ευφυολογήματα ναι, αλλά σολαρίσματα τέτοιου βεληνεκούς, με τίποτα!)