Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ζητείται Ζογκλέρ για Τρίμηνες Αναφορές Πορείας...


Μάλιστα... τον κατέθεσε τον Προϋπολογισμό... Εμείς τι να πούμε πλέον?!

["He uses statistics as a drunken man uses lamp-posts... for support rather than illumination." Andrew Lang (1844-1912)]

Στις Βρυξέλλες τώρα, όπως διαβάζω στην Καθημερινή σήμερα :

"... αντιμέτωπη με έναν τέτοιο προϋπολογισμό, που δεν πείθει ότι η δημοσιονομική εξυγίανση είναι η απόλυτη προτεραιότητα της Ελλάδας, όπως έχει ζητήσει ο επίτροπος Αλμούνια, κι ενώ οι αντιδράσεις της αγοράς ομολόγων ήδη προοιωνίζονται δύσκολες ημέρες, η Κομισιόν εξετάζει τρόπους με τους οποίους θα καταστήσει την επιτήρηση πιο αποτελεσματική.

Μέσα σε μια εβδομάδα, από την περασμένη Παρασκευή που κατέστη σαφές ότι η φθηνή ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω της οποίας εξυπηρετείτο και το φετινό πρόγραμμα δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου, το spread των ελληνικών ομολόγων με τα αντίστοιχα γερμανικά εκτινάχθηκε από τις 136 στις 180 μονάδες βάσης.

Και αυτό συμβαίνει όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς σε μια περίοδο που η αγορά είναι ρηχή, χωρίς μεγάλες εντολές πώλησης. «Τι θα γίνει, αναρωτιούνται, τον Ιανουάριο όταν θα αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος δανεισμού του 2010;».


Ελα μου ντε!

Τι θα γίνει ρε παιδιά με το δημόσιο χρέος, το πόθεν έσχες, τις συντάξεις, την ενιαία αρχή πληρωμών για τους δημοσίους υπαλλήλους, το ασφαλιστικό (άουτς!), το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, τα νέα φορολογικά μέτρα και τη πάταξη της φοροδιαφυγής (άχαχα! τι ανέκδοτο!), την "πράσινη ένεργεια" που τόσο μας έταζαν όταν θα μας έβαζε στη νέα εποχή και όλες τις επενδύσεις που ΔΕΝ γίνονται γιατί κανείς δε γουστάρει τις δοσοληψίες με το σάπιο ελληνικό δημόσιο??? Τι θα παράγουμε επιτέλους? Και πώς θα χρησιμοποιήσουμε στον υπερθετικό βαθμό ό,τι σκατά έχουμε στα χέρια μας (από τουρισμό και λιμάνια μέχρι Ολυμπιακά ακίνητα), που αναλωνόμαστε στο να τσακίζουμε μονίμως τους ασθενέστερους και να χαρίζουμε στους καρχαρίες?

(Παναγιά μου, σαν την Κανέλλη ακούγομαι, να το κοιτάξω αυτό!)

Κατά τα άλλα, το ΠΑΣΟΚ είχε χρήματα -από "πρόθυμες" εισφορές και κεφάλαια που κανείς δεν είχε χρησιμοποιήσει με σωστή μόχλευση ώστε ν'αυγατίζουν- έτοιμα στο τσεπάκι ΚΑΙ για να είμαστε οκ έξω, ΚΑΙ για να μοιράσει μέσα... Ηθελα νά'ξερα, ποιοί τα πίστεψαν όλα αυτά?!