Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

The Age of the Stupid λέμε...


Μεταφέρω από το site της greenpeace την πρόσκληση:

"Στις 22 Οκτωβρίου (9:00 βράδυ) –μόλις 46 ημέρες πριν την Κρίσιμη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το Κλίμα- η Greenpeace και το WWF Ελλάς διοργανώνουν στην Πλατεία Συντάγματος την ‘πράσινη’ πρεμιέρα της ταινίας Age of Stupid, της πιο σημαντικής ταινίας της χρονιάς για το κλίμα και τον πλανήτη μας.

Αν και εσείς πιστεύετε ότι η αδράνεια απέναντι στην καταστροφή του πλανήτη είναι η πιο ηλίθια απόφαση που έχουν πάρει μέχρι σήμερα οι πολιτικοί μας, ελάτε να ενώσετε τη φωνή σας με τη δική μας.

Age of Stupid: Η πράσινη πρεμιέρα

Η προβολή της ταινίας θα γίνει το απόγευμα της 22ας Οκτωβρίου στην Πλατεία Συντάγματος. Σκοπός μας είναι να μην εκπέμψουμε ούτε ένα γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα κατά την προβολή της ταινίας. Φωτοβολταϊκά συστήματα θα ηλεκτροδοτήσουν την προβολή, ενώ το προωθητικό υλικό θα είναι ηλεκτρονικό ή επαναχρησιμοποιημένο (πχ αφίσες, μπάνερς κτλ). Τέλος όλα τα απορρίμματα (κουτάκια μπίρας, μπουκάλια) θα συλλεγούν και θα ανακυκλωθούν."


Τι άλλο να πει κανείς, μπράβο για ακόμη μια φορά στην Greenpeace. Και τι ευχηθεί κανείς, αέρα στα πανιά τους μπας και ξεκουνηθούν μερικοί-μερικοί...

Τι μερικοί όμως, τι λέω μωρέ η ηλίθια, λες και αυτοί που πραγματικά μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση είναι ανενημέρωτοι, άσχετοι ή αγαθιάρηδες... Ολα τα ξέρουν, απλώς έχουν εξασφαλισμένα μέχρι και τα δισέγγονα, οπότε ο υπόλοιπος πλανήτης μπορεί να πα' να γαμηθεί...
Περιμένω όμως μεγάλη συμμετοχή, δε θέλω να πιστέψω ότι η φωνή μας εξαντλείται στο να παρακολουθούμε το eco-news στον σκάι και να φωνάζουμε μες την συνείδηση και την αγάπη για τον πλανήτη, την χλωρίδα του, την πανίδα του, τα παγόβουνα και τα ηλιοβασιλέματά του: "Διπλόπιτα ρε και τρεις πατάτες, πεινάω στου λέω!", σε όποιον κάνει αγγαρεία παραγγελία σουβλάκι!

B there or B square!

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Αρχίσαμεεεεε....

Οι Βρυξέλλες να μας δώσουν παράταση? Πώς θα γίνει αυτό ρε παιδιά? Και για ποιό λόγο ακριβώς? Με το έλλειμά μας τσιρκο-άνθρωπο-στο-κανόνι και τις αναθεωρήσεις να μην προλαβαίνουν τις φωτοτυπίες και να έρχεται η επόμενη? Εχουμε όμως θράσος οι άτιμοι, έχουμε...


(αν είναι disabled το βιντεάκι, κλίκατης επάνω του να βγείτε στο Youtube να το δείτε, εμ, δικαιώματα είναι αυτά!)

... Και η Ελλάδα στο 0.32 ακριβώς!

Καλά, αυτή δεν είναι Κυβέρνηση... Ψιλικατζήδες είναι! Δε λέω, θετικό να δείχνουμε καλή θέληση και όρεξη για δουλειά, θετικότερο να προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τους ασθενέστερους οικονομικά, θετικότατο να προσπαθούμε να εξυγειάνουμε καταστάσεις (από πολεοδομικά και άσυλα μέχρι μεταναστετυικά και stage, στις οποίες ξεκινήσαμε τον αργαλειό και συνέχισαν κοπανέλλι οι επόμενοι, αλλά ας μην αρχίσω τώρα), όμως το να φτιάχνουμε τσαγάκι του βουνού για ανακούφιση όταν ο ασθενής καρκινοβατεί, ε, είναι άσφαιρο εξ ορισμού...

Μεγειά το καινούριο δάνειο βρε (όταν το πάρουμε δλδ), με το καλό να πάρετε μία-μία πίσω και τις προεκλογικές σας λαμπυρίζουσες εξαγγελίες... ΜΑΤ και μια χαρά αναστολή ας πούμε οι λιμενεργάτες... αλλά και η Cosco όλα καλά... και γενικώς όλα καλά, γιατί να χαλάμε χατήρι? Εδώ κάναμε γαργάρα τον Μπουργκάς (και σοφώς), σε ψιλολόγια θα κολλήσουμε?

Κι από την άλλη, έχουμε και τους υποψηφίους για τη γαλάζια παράταξη... Με τον Κωστάκη να φαντάζει ακόμη και μες την για-κλάμματα αχρηστία του, απείρως πιο σώφρων από την αλαζονεία, τη φανφαρίαση, την ασχετοσύνη και την εντελώς γειά-σου-κούκου-τσίου περσόνα (με σειρά εμφάνισης τους λέω)... The mind boggles.

Λυπάμαι πραγματικά τους οπαδούς και των δύο αποχρώσεων. Η ελπίδα των μεν έωλη, η απόγνωση των δε ασφυκτική!

Και ΧΛΛΑΑΑΑΤΣ όμως το μπαλλόνι στη μούρη για όλους μας!

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Θα Κάνω ό,τι Πεις....



Με πολλή φόρα ξεκίνησαν τα πράσινα! Μετά το μεγαλειώδες: "ΠΑΜΕ!"(Οοπα!), το πόπολο στέκεται σούζα και περιμένει... περιμένει... περιμένει... Ναι, πάμε, αλλά ΠΟΥ ΠΑΜΕ? Οκ, Οκ, ξέρω, παράδοση-παραλαβή υπουργείων, υποθέσεων, χαρτούρας, εργαζόμενων, πελατών κτλκτλκτλ, αλλά πραγματικά αν αφουγκραστείς αγορά, κόβεις την σιωπηλή αναμονή με το μαχαίρι.

Και προσωπικά βαρέθηκα τα επικοινωνιακά φανφαρονρόν που τρυπάνε αυτιά, σαν καλή ώρα το gummy bear. Για να δούμε τι θα γίνει από μια κυβέρνηση που απολαμβάνει την τελευταία ίσως ισχυρή πλειοψηφία, πριν ξεχειλίσει το ποτήρι της πολιτικής μας πίστωσης χρόνου...

Οχι τίποτα, αλλά να ξέρουμε αν θα φάμε στη μάπα και την επόμενη παππούς-κόρη-εγγονός/ή δυναστεία σε λίγο... Να και κάτι στο οποίο ξεπερνάμε τους Αμερικάνους τώρα που το σκέφτομαι, αυτοί όλο κι όλο που είχαν ήταν ένα Κεννεντέικο... ενώ εμείς, αααααα, όπως και να το κάνουμε, το τριτώνουμε άνετα!

Προς το παρόν, θα κάνω ό,τι πεις... (ακούστε το τραγουδάκι, λέει κάτι προφητικό: "στα παπάρια μου σε γράφω, είμ'οχτώ και κάνω μπάφο", ελπίζω να μην χτυπήσουμε κι άλλο πάτο ως κοινωνία και role-models γενικότερα!)

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Μη μου τα Παίρνεις Σύριζα...


"Εγώ ρε παιδιά τα δυνατά μου βάζω, τι παραπάνω να κάνω?!"

(χαρές ο Αλαβάνος!)

Το Καλύτερο που 'Εχω Ακούσει Εδώ και Καιρό...

"Γιωργάκη, δε θα γίνουμε η Δανία του Νότου... Το Μπουρδέλλο του Βορρά θα γίνουμε!" (Λαζόπουλος) :))))))))


"ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! Τι θα κάνουμε τώρα που θα μας βάζει να κόβουμε αποδείξεις στον καθέναααα?! Σε τι Φ.Π.Α. θα περάσω εγώ το στριφτοκοφινάτοοοο?! Τι σκατά ένσημα θα τους κολλάω, που ακόμα πληρώνω το Ferretti και το Hummer με γραμμάτιαααα?! Πώς θα ανταγωνιστώ εγώ τις άλλες τσατσάδες με τις μίζες, -μπιπ!- τα Υπουργεία μου μέσαααα?!"

... και τρέχει ανάστατο το ρίμμελ στα αυλάκια της ψυχής της, αλλά κανένας ΛΑ.Ο.Σ δεν την σώζει τώρα!

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Νάτος, νάτος, ο Πρωθυπουργός!


(στον καθρέφτη του, σήμερα το πρωί, αφού καταλάγιασε λίγο το buzz του αποτελέσματος ):

- "Πω πω.... Μαλάκααα... τη γαμίσαμε!!!!"


ΥΓ: βέβαια το ποιός είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ στην όλη υπόθεση κι έχουμε καταντήσει έτσι εδώ (Παπανδρέικο-Ελλάς: 3 στους 3 ρε παιδιά, και ο εξής τωρινός ο πιο ατάλαντος -για να μην πω γκαγκά- όλων! Ημαρτον!) δεν είναι καν υπό συζήτησιν: είναι αποδεδειγμένο. ΕΜΕΙΣ είμαστε, ως έθνος. Τεσπα, βγήκα στο δρόμο σήμερα για τα 100ευρα που θα μοίραζε, αλλά τίποτα. Λες να μην τα βρει τελικά? Μπαααα.... αφού θα τα βρει και θα τ'αυγατίσει κιόλας... Κι έχουν λαμβάνειν τόσοι και τόσοι... στην Τρικούπη βγάζουν λέει χαρτάκι στην ουρά με τα τυριά ένα πράμα. Άντε, με γειά μας οι 100 μέρες που θα συγκλονίσουν τη χώρα και θα λύσουμε τα προβλήματά μας.

Παραιτούμαι για να μάθετε!


Δεν τρώει, δεν πίνει, δεν κοιμάται, δεν κυβερνά (εδώ και μήνες). Οι γύρω του ανησυχούν. Λίγο νερό, κάνα χυμό, κρασί, καφέ, τον καφέ της παρηγοριάς... κάτι τέλος πάντων... Μα τίποτα?

- "Τοκ-τοκ! Κύριε Πρόεδρε!"(λος γκαρσόνος έξω από την πόρτα του γραφείου του). "Θα πιείτε κάτι?"

- (ψιθυριστά) "Τώωωωωωρα? Τον ήπιαμε... Και καλά, να χάσουμε, αλλά με 10%?!... Αυτοδυναμία?... Με τον Γιωργάκη?... Και τηλεφώνημα κι απ'τον Ομπάμα?!... Τι να πω!!!!!.... Αυτός δεν έχει άστρο, όλο το Αλφα Κενταύρου πάνω του έχει... Τι ήθελα κι αυτοκτόνησα και πολιτικά ο μαλάκας, όλο mea culpa και mea culpa, εδώ γινόταν ΤΟ χάος και να για να μην κόψω κώλους όταν έπρεπε, φάτα τώρα... Μπφφφφφφφφφχθβμπφφφφ......"

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Olympic Air... Υπερπαραγωγή, μύθος και η σκληρή πραγματικότητα των συμβολαίων...









"Δεν είμαστε ιδιοκτήτες, είμαστε διαχειριστές!".

ΜΕΓΑΛΕ!

Ο τελευταίος που είπε κάτι τόσο χαρισματικό ήταν ο J.F.K. με τα τσιτάτα "Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα" και τα γνωστά...

Τεσπα, η διαφήμιση είναι ε-ξαι-ρε-τι-κή! Χώρο στο τζάκι του ad-CEO για τα βραβεία που έρχονται! Το concept με τα εκατοντάδες post-it με τις ευχές πάνω στο αεροπλάνο (θυμήθηκα την θεόρατη Proust armchair -9η φωτο από πάνω- με τα πλακάκια, που την είδαμε κι έξω από το Μέγαρο Μουσικής σε σχετική έκθεση), είναι πανέξυπνο, η μουσική υπόκρουση πραγματικά grande και το γύρισμα.. απλά έξοχο*.

Τι ωραίο έστω και μια καμπάνια να σε καθηλώνει... ή μάλλον, ειδικά μια καμπάνια να μπορεί -μες τον ορυμαγδό από όλες αυτές τις εικόνες και τον καταιγισμό πληροφόρησης- να σε πιάσει απ'τα μούτρα και να σε καθηλώσει, ξανά και ξανά και ξανά!

Δεν είναι βλέπεις μόνο που η Ολυμπιακή, παρ'ολες τις γκρίνιες και τις χασούρες, σημαίνει τόσα πολλά για μας τους 'Ελληνες... το ίδιο το επίσημο λανσάρισμά της με αυτές τις ταινίες μικρού μήκους, μας έκανε εθνικά υπερήφανους!

ΕΥΓΕ!!!

'Αλλο τώρα το τι πολιτικο-οικονομικά παιχνίδια παίζονται με τον αερομεταφορέα και τι συμβόλαια "ξεζουμίσματος" κάνει ο όμιλος με το προσωπικό του...

Καλοτάξιδη!



*μικρή μόνο απορία: φτάνει που ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας δεν σήκωσε ο άκαρδος το βλέμμα του να καμαρώσει το πετούμενο, κι ο άλλος ο μπλαζέ τυπάς-πλάτη με την καφεδιά στο χέρι μπροστά στο παράθυρο, λες κι ήταν μία από τα ίδια... ήταν ανάγκη να ξενερώσουμε από το αρχικό ονειρικό γύρισμα, με εκείνες τις computerised σκηνές των αεροπλάνων σε σχηματισμό χήνων που μεταναστεύουν? Τι αγαρμπίλα ήταν αυτή! Αχ οι πελάτες... αχ οι πελάτες, με άποψη για το δημιουργικό κάθε καμπάνιας, να χώσουν παντού το προιόν "όπως βγαίνει από το εργοστάσιο, με τη λάμπα χειρουργείου από πανω", ακόμη κι όταν εκείνο κυριολεκτικά... έχει απογειωθεί!!!

Glam-ουριά στη μούρη για το βράδυ 4 του Οκτώβρη!

Αιντε, πάρτε καμμιά ιδέα για να βγείτε μπροστά στις κάμερες σαν άνθρωποι κι όχι σαν ξόανα... Εγώ πάντως πάω να κόψω my porn eylashes, γιατί θα διαβάζω poetry στο πάρτυ της νίκης! (κλείνει λέει η διαφορά στο 2%? Αντί να τους σουτάρουμε σούμπιτους ΟΛΟΥΣ αυτούς που μας έχουν ρημάξει τη χώρα, ανεξαρτήτως απόχρωσης?!)







Εμβόλιο Η1Ν1? ΟΧΙ, ευχαριστώ!


Ε δεν τρελλαθήκαμε εντελώς να μπολιάσουμε τα παιδιά μας με αμφίβολης αποτελεσματικότητας κοκτέηλς για να ξεστοκάρουν οι υπερπόντιοι (με την κυριολεκτική και την μεταφορική) έννοια - και όλο τους το σόι, σε κάθε χώρα!

Κι αν δε σας κάνουν αυτοί οι 18 λόγοι, κρατήστε απλώς το ποστ σαν μικρή σημείωση, όταν μετά τις εκλογές θα πέσει κανονική πλύση εγκεφάλου από τα μήντια. Το πόπολο πρέπει να απορροφήσει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες εμβόλια με το ζόρι.

Και σε λίγα χρόνια θα ξανάχουμε μια ακόμη πανδημία, και μετά άλλη, κι άλλη... Ξεκινήσαμε από τα γελάδια, πήγαμε στα πουλερικά, τώρα στα γουρούνια, άντε να πιάσουμε και τα ψάρια και τα θαλασσινά... μετά τι μας έμειναν? Τα χορτοφαγικά?...

Κάτι είναι ΣΙΓΟΥΡΑ σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας!

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Και μεταφέρω από Καθημερινή προηγούμενης Κυριακής, 27.09.09


"Τα διλήμματα στην κάλπη και ο εφιάλτης της επόμενης ημέρας:

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συνομολογούν ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε τροχιά δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

Τα κρίσιμα διλήμματα ενώπιον των οποίων θα βρεθούν την προσεχή Κυριακή οι ψηφοφόροι και ο οικονομικός «εφιάλτης» που θα αντιμετωπίζει ήδη από την επομένη η χώρα συνθέτουν το σκηνικό προς τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου.

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συνομολογούν ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε τροχιά δημοσιονομικού εκτροχιασμού, παρ' ότι διαφωνούν πλήρως ως προς τα αίτια που τον προκάλεσαν, αλλά και στη «συνταγή» για την αντιμετώπιση της κρίσης: ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής προκρίνει περιοριστική οικονομική πολιτική για την προσεχή διετία. Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου αντιτάσσει κινήσεις «αναθέρμανσης» της οικονομικής δραστηριότητας.

Σε κάθε περίπτωση, οι αριθμοί με τους οποίους θα βρεθεί αντιμέτωπη η αυριανή κυβέρνηση είναι αμείλικτοι: η κατάρρευση των εσόδων και η απώλεια ελέγχου των δαπανών εκτιμάται ότι θα εκτινάξουν το έλλειμμα πάνω από το 8% του ΑΕΠ.

Επίσης, το δημόσιο χρέος θα προσεγγίσει το 110% του ΑΕΠ ή τα 260 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το κρυφό χρέος προς τις επιχειρήσεις, το οποίο υπολογίζεται στα 12 δισ. ευρώ.

Την πραγματική δημοσιονομική κατάσταση γνωρίζει ή θα έπρεπε να γνωρίζει και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, εάν επικρατήσει στις εκλογές της Κυριακής, θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αγορές που απαιτούν άμεσες και μόνιμες λύσεις στο οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα."

Κατά τα άλλα, υπάρχει κόσμος που πιστεύει ακόμη σε ιδεολογίες που θα σώσουν τον κόσμο...

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Χ-ά-ο-ς!




Παιδιά συγγνώμη για τις απουσίες, τα απότιστα μπλογκς, τις παραλείψεις, το layout με μόνο τα μισά μπλογκο-λινκς απ'όσα θέλω, την... ανενημέρωση σε όλα τα καινούρια "ασμπέτε" καλούδια του μπλόγκερ και γενικώς την ανοργανωσιά, αλλά πνίγομαι any way you look at it! Ποστάρισα απλώς λίγο να ξεμπουκώσω.... γιατί όλα είναι αχταρμάς και αγνώριστα αυτή τη στιγμή... μου εύχομαι να τα ξεσκαρτάρω όλα σύντομα μπας κι επανέρθω κανονικά!

Κοίτα ρε πώς μπήκε το μπλόγκινγκ στη ζωή της ψωνάρας... κι αισθάνεται άνθρωπος που επιτέλους ξανάβαλε ίντερνετ!!!! Αντεεεε άντεεεεεεε!!!! :)))))))))