Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Η Υπομονή είναι Μεγάλη Αρετή. Αν Εχεις Λεφτά.


Ω ρε... δανεισμός με το υψηλότερο κόστος έβερ, τα spreads στο Θεό, το ξεπούλημα ομολόγων, μια χρηματιστηριακή κερδοσκοπία στην πλάτη μας κι όλα τα σεπρεπέ... Να χρεωκοπήσουμε αυτή τη στιγμή? Δεν έχει νόημα, αφού (και) στην πλάτη μας θα βγάλουν οι έξω αρκετά ώστε να τους συντηρήσουν μέχρι να ξανανέβουν εκείνοι και να σερνόμαστε εμείς... μέχρι να ορθοποδήσουμε (αν κι έτσι και δεν κατοικηθούμε από Ελβετούς τουλάχιστον, δε μας βλέπω να σηκώνουμε κεφάλι ποτέ).

Εμείς έχουμε το θέμα, οι έξω δεν μας "πετάνε" από την Ε.Ε, μην ακούω αρλούμπες τώρα...

Αλλά μήπως, λέω

ΜΗΠΩΣ

μέχρι να τα κάνετε όλα αυτά, προκειμένου να μας προστατεύσετε κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τα χειρότερα με τον εξωτερικό δανεισμό και τα συμπαρομαρτούντα υπερ-χρέη, να φροντίζατε λιγουλάκι στο εσωτερικό μαζί με τις φοροεισπράξεις σας (φτου-φτου κακά, ξέρω...)

να ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ κιόλας?

Γιατί αν δεν δώσετε κίνητρα στους μέσα και στους έξω να επενδύσουν και να παράγουμε προϊόν, όσα και να δανειστείτε, όσα και να μαζέψετε, στο τέλος δε θα γλυτώσει η χώρα την επί θύραις πτώχευση...

(Και τότε να δεις δόξες ο Καραμανλής jr, που θα βγει ως ο μόνος πρωθυπουργός που τουλάχιστον τα είχε πει -έστω στο "και πέντε"- αλλά δεν τον προτίμησαν...)