Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Ηρωες Θέλησης


Ο Οσκαρ Πιστόριους, κάτοχος των παγκόσμιων ρεκόρ στο 100άρι, 200άρι και το 400άρι στους ΠαραΟλυμπιακούς (είχε κερδίσει το 200-άρι εδώ στην Αθήνα), με διπλό ακρωτηριασμό κάτω άκρων, έχει το ταλέντο να τρέξει όχι απλώς σε ΠαραΟλυμπιακό επίπεδο, αλλά σε Ολυμπιακό, να γεφυρώσει δλδ το χάσμα μεταξύ των δύο αθλητικών κόσμων. Οπως λέει ο ίδιος, τον πέταξαν στα βαθειά με τους καλύτερους κι έχει να μάθει πολλά ακόμη.

Πότε θα γίνουν όλα τούτα? Στις 15.07.07.

«Τhe 20-year-old South African will run the 400 meters at the Norwich Union Grand Prix in Sheffield on Sunday in a field that includes Olympic champion Jeremy Wariner.»

Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί το θέμα με την International Association of Athletics Federations (ΙAAF), για το εάν οι προσθετικές καμπυλωτές λάμες από ίνες άνθρακα που χρησιμοποιεί στο στίβο (τα επονομαζόμενα Cheetahs), του προσφέρουν κάποιο αβαντάζ στο τρέξιμο. Είναι πρόθυμος να συμμορφωθεί με οποιοδήποτε αποτέλεσμα των ερευνών της IAAF, γιατί όπως δηλώνει:

«... "My goal is just to make the qualification standard for the Olympics. Once I'm there, try and move it up. Hopefully, whether it's 2012 or 2016, make a final.»


Ας δουλεύαμε όλοι περισσότερο για τέτοιους σκοπούς και τέτοια υψηλά φρονήματα. Να βοηθούσαμε περισσότερο, και ειδικά τους λιγότερο τυχερούς από εμάς. Ισως έτσι να νιώθαμε ότι υπάρχει καλό στη ζωή, κι όχι μόνο θάνατος και πόνος.

Προσωπικά δεν ξέρω άλλο δρόμο για να καλυτερέψουμε τον κόσμο, από την προσφορά.

Και τις τραγικές απώλειες σε ζωές που θα έχουμε, αλλιώς τις νοιώθουμε όταν πέφτουν ηρωικά και τιμούνται οι προσπάθειες και οι μνήμες, μέσα σε ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας και σεβασμού, κι αλλιώς όταν βλέπουμε ότι περικυκλωνόμαστε από άδικους θανάτους και απαξίωση παντού.

Θανάτους... Που θα μπορούσαν, διάολε, να είχαν αποφευχθεί.

Ας τους έχει ο Θεός καλά όλους αυτούς που μας βοηθούν να παραμένουμε άνθρωποι.

Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που δουλεύουν νυχθημερόν για να μας αποκτηνώσουν...


Διαβάστε όλο το άρθρο στο msn.foxsports