Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

20.11.07 - Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Δεν θ'ανεβάσω εικόνες παιδικής κακοποίησης ούτε θα μιλήσω για το ασύλληπτο γεγονός ότι τα κρούσματα βίας κατά παιδιών αυξάνεται δραματικά. Στη χώρα μας, μην πάμε μακριά. Και μόνο στη σκέψη, αρρωσταίνω.

Ούτε θα ανεβάσω εικόνες ροδομάγουλων πιτσιρικιών για να θυμόμαστε πόσο όμορφα και πολύτιμα μας είναι, τόσο που εξαγοράζουμε τις τύψεις μας στο βωμό των πολυ-παιχνιδάδικων.

Προτιμώ να μας υπενθυμίσω κάτι μικρό, έμπρακτο, που συμβάλλει στην ανακούφισή τους:


Xρηματική δωρεά με χρέωση πιστωτικής κάρτας μας με ένα απλό τηλεφώνημα στο 210-33.06.140.

Κι αν όχι σήμερα, την επόμενη φορά που θα θεωρήσετε ένα στεφάνι ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη ενός δικού σας που έφυγε από τη ζωή, μην τα δώσετε εκεί: πάρτε τηλέφωνο στο Χαμόγελο του Παιδιού και κάντε μια δωρεά στη μνήμη του ανθρώπου που χάσατε. Θα σας αποσταλεί μετά γράμμα με τα ευχαριστώ τους. Αν πρόκειται για άλλη οικογένεια, θα στείλουν και σ'εκείνους γράμμα που θα λέει ότι κάνατε δωρεά στη μνήμη του δικού τους ανθρώπου (διαλέγετε αν θέλετε στο γράμμα στην άλλη οικογένεια να αναφέρεται το ποσόν ή όχι).

Οπως και να έχει, θα πιάσει περισσότερο τόπο από το στεφάνι.

Περισσότερα εδώ.

ΥΓ- αυτή τη στιγμή τρέχει διαμαρτυρία γιατί πρόκειται να διώξουν Το Χαμόγελο Του Παιδιού από την Αρχαία Κόρινθο. Συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στηρίζετε σημαντικά την προσπάθειά τους εδώ.