Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Γαϊδούρια!


"Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν από ανθρώπινο λάθος, ο συντηρητής, ο οποίος και συνελήφθη, διοχέτευσε στην πισίνα του Εθνικού Αθλητικού Ναυτικού Κέντρου Ιωαννίνων, μαζί με το χλώριο και υδροχλωρικό οξύ με αποτέλεσμα, απο την χημική αντίδραση, να προκληθούν αναθυμιάσεις.

Υπάλληλοι του κολυμβητηρίου και προπονητές, απομάκρυναν αμέσως απο το νερό τα περισσότερα από 100 παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και άρχισε αμέσως στα νοσοκομεία η μεταφορά αυτών που είχαν έντονα συμπτώματα. Σε κανένα από τα παιδιά δεν διέτρεξε κίνδυνο για την υγεία τους και όσα παρέμειναν στα νοσοκομεία, αυτό έγινε μόνο για προληπτικούς λόγους."
Από το ethnos.

Kαλά, πέραν της απορίας για την τρομακτική απροσεξία του υπαλλήλου (ευτυχώς που δεν ξεπετσιάστηκαν τα παιδάκια), δεν άκουσα να αναρωτιούνται ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ άφησαν να γίνει η χλωρίωση την ώρα των μαθημάτων- ή έστω, χρονικά κοντά στις ώρες προπόνησης. Που μου δείχνει ότι προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά και πιθανόν ο υπάλληλος τα έκανε όλα σε ένα, καθαρισμούς, επιτήρηση, συντήρηση, χλωρίωση και ποιός ξέρει τι άλλο... Αδιάφορο το αν οι υπεύθυνοι εκεί στα Γιάννενα δεν τον πληρώνουν καλά, δεν τον επιτηρούν ή δεν προσλαμβάνουν κι άλλο προσωπικό, οπότε πώς να ανταπεξέλθει κι εκείνος, ή γενικώς στ'@@ του.

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΙΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα έχω ξαναγράψει και για τη λαίλαπα των σχολικών λεωφορείων, όπου αν κάνει κάποιος γονιός μια μικρή "παρακολούθηση" του σχολικού που πηγαινοφέρνει το παιδί του, θα δει τέτοιες παραβάσεις που θα του σηκωθεί η τρίχα... Με εντολή του σχολείου ας πούμε, κάνει το παιδί του σκύλου τη βόλτα: για απόσταση 10' να κάνει 1 ώρα (Αλιμος-Π.Φάληρο, διαπιστωμένο) και βάλε, για να μην ναυλώσει το σχολείο έξτρα σχολικό (το οποίο εσύ ως γονιός το πληρώνεις κανονικά) οπότε και τρέχει ο οδηγός να προλάβει.

Η να τα βλέπεις σειρά τα σχολικά στην Αττική οδό π.χ να τρέχουν ΓΕΜΑΤΑ με 140 χλμ (!!!) ή στην παραλιακή με 120 χλμ(!!!), που σημαίνει ότι έχουν πειράξει τους ταχογράφους (επιτρεπτό όριο: 60 χλμ) και παρανομούν εις βάρος της ασφάλειας του παιδιού σου. Εκεί αν μπορείς, παίρνεις αριθμό και κάνεις χαμό στο σχολείο, μην σας πω και στα μήντια, κι αν δε μπορείς, και μόνο που θα πεις στο σχολείο τι ώρα ήταν και πόσα σχολικά ήταν το ένα πίσω από το άλλο περίπου, ή κάποιο χαρακτηριστικό του σχολικού, ξέρουν πολύ καλά περί τίνος πρόκειται και ΙΣΩΣ κάνουν κάτι. ΙΣΩΣ όμως, όχι σίγουρα...


Μην πω για το τί σερβίρουν στις καντίνες τώρα, αν καθαρίζουν τις τουαλέττες, αν υπάρχουν καν σχολικά κτίρια για να κάνουν μαθημα τα παιδιά μας εκεί που ακόμη είναι μέσα σε κοντέινερς, ή εκεί που στοιβάζονται σαν σαρδέλλες ή κάνουν διπλοβάρδειες...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ!