Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ομπάμα Εσύ Σουπερστάρ....


Μερικά πρόχειρα συμπεράσματα τώρα που καταλάγιασε το σύστριγγλο για τον νέο πλανητάρχη:

1. Οποιος υποψήφιος στην Αμερική δεν είναι γυναίκα / σκύλα / κατίνα ή συνδυασμός των τριών, έχει 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί, ακόμη κι αν είναι μαύρος. Σκέτα μαύρος.

2. Αν δεν γράφεις καλά στις κάμερες, δεν είσαι καταγωγής και βιογραφικού που να θυμίζει "πτωχή πλην τίμια" περίπτωση, δεν έχεις ήδη οικογένεια-διαφήμιση βιτάμ (το αν σου πετάει παντόφλες η σύζυγος δεν το πιάνει καμμία κάμερα) και δεν τα λες με τρόπο που να συγκινήσει -λες και βλέπει σαπουνόπερα- την κάθε νοικοκυρούλα, δεν το κερδίζεις.



3. Αν δεν έχεις αντιπάλους που είναι γενικά αντιπαθείς ή φαντάζουν πιο ανίκανοι από σένα, κανείς δεν θα γυρίσει ούτε να σε κοιτάξει.

4. Αν δεν σε υποστηρίξουν κάμποσοι αστέρες ανοιχτά, που να προσδώσουν γκλαμουριά στο πρόσωπό σου και τον (τον ποιόν?) αγώνα σου, κυρίως την νούμερο ένα πρωινατζού του Αμέρικα (αχ, καλέ, κι εκείνη μαύρη!) και να φέρουν κόσμο στις κάλπες, καλύτερα ξέχνα το.



5. Οσο δεν φαίνεται στον ορίζοντα "Μόνικα" (όχι η Μπελούτσι βρε, η άλλη, η ακατανόμαστη του λεκέ), συνεχίζεις απτόητος για την προεδρία. Αν εμφανιστεί δεν πειράζει, έχεις όλο τον χρόνο να το χειριστείς με τους μηντιάδες γύρω σου ώστε τουλάχιστον να μείνεις παρ'όλ'αυτά στην Ιστορία.

(γιατί, λίγο το έχεις να έχεις δώσει νέο ορισμό στο "κέρατο", να βγάζεις περισσότερα απ'όταν ήσουν πλανητάρχης από διαλέξεις και εκδόσεις, και μετά να κάνεις τον λακέ της συμβίας?)

6. Τα μήντια βγάζουν πρόεδρο. Το υποψιαζόμασταν, τώρα το εμπεδώσαμε.



Συμπέρασμα: περάστε τους δικούς μας από ένα extreme make-over να γίνουν γαμπροί (διότι ο μπλε δε βλέπεται γιατί πονάν τα μάτια σου, ο πράσινος γιατί σκας στα γέλια, ο ένας κόκκινος έχει λήξει στο ράφι, ο άλλος κόκκινος είναι ακόμη άγουρος, κι η έρμη εκείνη η ξεχασμένη κόκκινη... τι να λέμε... όχι δε γράφει στο γυαλί, ούτε σε μαυροπίνακα δε μπορεί!)

Είναι περίεργο λοιπόν να ζεις στην εποχή που το μήνυμα εξαντλείται στην εικόνα-φορέα του. Και μάλιστα όσο πιο larger than life η εικόνα, τόσο πιο άσχετο να φαντάζει το μήνυμα. Why would I care about what he says, when he's looking soooo good just saying it?


Πολλές οι ελπίδες κυρ-Ομπάμα μου, πολλές και δυσβάστακτες. Ναι, σας χρειαζόμασταν, κι άμα δεν έκαναν τα μήντια κάστινγκ εσάς, θα κατασκεύαζαν κάποιον σαν κι εσάς - είναι πολλά τα λεφτά που έβγαλαν όοοολοι στην πλάτη σας.

Αρκεί όμως αυτό για να σας αφήσουν ήσυχο να κάνετε το κουμάντο σας όλοι οι "διαπλεκόμενοι" και να σώσετε μια υδρόγειο?
Αρκεί να "παραδώσετε" με τη "λήξη" του "συμβολαίου" σας έστω ένα 15% των συμφωνηθέντων (και πολλά θα είναι), και να σας αφήσουν να φύγετε χωρίς να σας φορτώσουν τα κέρατά τους και να σας διασύρουν με κάθε τρόπο?

Αρκεί ένα χαμόγελο οδοντόκρεμας και ένα ξυρισμένο μάγουλο για να επανακάμψουμε?

Αρκεί μια τίμια πρόθεση όχι απλώς για να συνεχίσουμε από κει που μείναμε, αλλά για να χαράξουμε νέα, πιο σφιχτόκωλη στρατηγική εργασίας και δέσμευσης και υπευθυνότητας;



Κι αν δεν πετύχετε κι εσείς κυρ-Ομπάμα μου, τότε ποιός?...

... Γυναίκα στον Λευκό Οίκο?

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

Καλύτερα ο Κατηραμένος Οφις με στριγνκ!

Ούτε οι μικρές μου κόρες δε θα ζήσουν τέτοια μέρα!

Λοιπόν, άντε, σκουπίστε τα στρας και τα πίπουλα, το διάλειμμα τελείωσε...


...

...

...



(οι πόλεμοι?)