Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Μια Ψυχαγωγία / Ευκολία Λιγότερη?

Το αντιγράφω αυτούσιο από Καθημερινή 06.08.07, με 3 καμπανάκια (όχι ότι δεν ξέρουμε τι παίζει ήδη, αλλά πάντα όταν διαβάζεις για τέτοια σε πιάνει ένα σύγκρυο και αναλογίζεσαι τι κέρατα έχεις κατεβάσει κι αν έχεις κάνει κά'να back-up της προκοπής...):

"Σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στους media players

ΟΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΕΙΣ οπτικοακουστικών αρχείων, οι γνωστοί media players, των υπολογιστών, αποδεικνύονται ιδιαίτερα ευάλωτοι σε επιβλαβείς κώδικες που μπορούν να εισβάλλουν στον υπολογιστή χωρίς τη γνώση του κατόχου του.

Ως αποτέλεσμα, τα ηχητικά και οπτικοακουστικά αρχεία που κατεβάζουν οι χρήστες του Διαδικτύου στον υπολογιστή τους αποδεικνύονται σε κατεξοχήν όπλο των χάκερ που μπορούν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε χιλιάδες υπολογιστές. Ο Ντέιβιντ Θίελ, σύμβουλος ασφαλείας εταιρείας ερευνών, είπε ότι βρήκε μια σειρά από σοβαρές ελλείψεις ασφαλείας σε πολλούς media players. Αρνήθηκε ωστόσο να πει περισσότερα προκειμένου να δοθεί περισσότερο χρόνος για αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Οι media players έχουν αποτελέσει στόχο των χάκερ και στο παρελθόν αλλά οι επιθέσεις όπως περιγράφονται από τον Θίελ εισβάλλουν σε μεγάλο βάθος και μπορούν να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας. Το «fuzzing», όπως ορίστηκε από τον Θίελ, είναι μια νέα τεχνική των χάκερ που καταστρέφει αρχεία που χρησιμοποιούνται σε κύριες λειτουργίες του υπολογιστή και δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιον επιτήδειο να εντοπίσει περαιτέρω αδυναμίες του συστήματος.


Όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατο συνέδριο, οι χρήστες του Ίντερνετ θα πρέπει να ενημερωθούν για αυτές τις εξελίξεις στον τομέα ασφαλείας των υπολογιστών, αφού εκατομμύρια είναι εκείνοι που κατεβάζουν καθημερινά αμέτρητα αρχεία μουσικής και εικόνας, όπως και αυτοί που επισκέπτονται ιστοσελίδες με οπτικοακουστικό περιεχόμενο όπως το YouTube.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Associated Press".


....

....

....

Με τι ν'ασχοληθώ δλδ, με τους μουσώνες που έχουν ξεσπιτώσει τόσα εκατομμύρια κόσμου, με το Αφγανιστάν να κάνει κάθε χρόνο high score στην παραγωγή ηρωίνης και να κατέχει το 95% κιόλας της παγκόσμιας παραγωγής, με τον οργασμό χτισίματος πυρηνικών αντιδραστήρων και μάλιστα εις τας Ευρώπας - η Βουλγαρία δεν είναι μακριά ξέρετε, με το τι συμβαίνει στα καθ'ημάς?.... Αφήστε με στον πόνο μου καλοκαιριάτικα, ν'ανησυχώ για πράγματα μικρότερα και σαφώς πολυτελείας...