Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Η Ελλάδα Δεν Καίγεται. Κάηκε...!



Burn my shadow / UNKLE & Ian Astbury

I burn my tomorrows
And I stand inside today
At the edge of the future
And my dreams all fade away

I burn my tomorrows
And I stand inside today
At the edge of the future
And my dreams all fade away

I burn my shadow away
And burn my shadow away...

Face my destroyer
I was ambushed by a light
And you judge me whilst your falling
This wounded heart will rise

And burn my shadow away
And burn my shadow away...



Ενδεικτικές φωτογραφίες από την Καθημερινή να σου σηκώνεται η τρίχα...

Ωραία επάνοδο λοιπόν κάναμε, πάνω που έλεγα θα σας γράψω κάποιο από τα ευτράπελα των διακοπών... Τι να πω, έχω φρικάρει και έχω γίνει έξαλλη μαζί, ξέρω το ίδιο κι εσείς. Εμ, και το λένε πως τα φυλαχτά δεν κάνει ν'αλλάζουν χέρια... ούτε ψύλλος στον κόρφο του!

Οχι ότι αν ήταν ο άλλος θα τη γλυτώναμε, εκτός αν έκανε τρελλές αλλαγές κι ενισχύσεις και ολόκληρη αναδιάρθρωση από πυρόσβεση και δασοπροστασία μέχρι προστασία πολιτών και δημ. διοίκηση - και μάλιστα... χτες. Τι λέω τώρα, ε? Στο Ελλαδιστάν μέχρι να τα οργανώσεις όλ'αυτά, θα καεί και το τελευταίο χορταράκι...

Α, και δεν ξέρω αν διαβάσατε πόσα παίρνει ένας πυροσβέστης- όχι οι υψηλά ιστάμενοι, παρά εκείνοι που πηγαίνουν με μια αξίνα και άρβυλα να κατασβέσουν τη λαίλαπα. Αύξηση? Επιδόματα? Θ'αστειεύεστε βέβαια!

Το καζάνι λοιπόν το αφήσαμε όλοι μας να βράζει ΧΡΟΝΙΑ και η οικοπεδοποίηση δεν αστειεύεται. Ακόμη και με "παράπλευρες" απώλειες δλδ, δε νομίζω να ιδρώσει το αυτί κανενός εμπρηστή, ηθικού ή φυσικού αυτουργού...

Εχω βαρεθεί να βλέπω πως κι οικόπεδα να μην τα κάνουν, αντικαθιστούν μετά τις πυρκαγιές τα δάση με ελιές, ρίζα τη ρίζα, μέσα σε μερικές νύχτες, και σιγά-σιγά από δάση γίνονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις που αποδίδουν. Οπότε κάποια στιγμή αποχαρακτηρίζονται και προχωράμε στο παρασύνθημα.

Τα τσιγάρα, χωματερές, τζαμάκια, απροσεξίες της γειτόνισσας και "καίω τα ξερά εδώνανά μωρέ" κτλ είναι πλέον για τις πυρκαγιές "πολυτελείας". Οι εμπρησμοί είναι για το "μαζικό", το "επειγόμεθα", τώρα κιόλας προεκλογικά που και πλήττουμε παράταξη και θα τα καρπωθούμε στο τέλος...

Για του λόγου το αληθές, πριν αρκετά χρόνια, επί 4 καλοκαίρια έκαιγαν Μαλαισίνα-Μαρτίνο-Αταλάντη-και τα πέριξ εμπλοκή (που λες συγνώμη ρε παιδιά, εδώ δεν έχει τηλέφωνο ή δρόμους ας πούμε), και να δείτε τι έχει καταπατηθεί και χτιστεί τώρα εκεί πέρα μέχρι κάτω στο παραθαλάσσιο χωριό... Βέβαια ο όμορος οικισμός που ήταν ήδη χωρισμένος σε οικόπεδα, όλα οικοδομήσιμα, ως δια μαγείας ήταν ο μόνος που δεν κάηκε!!! ΜΙΡΑΚΟΛΟ!

Και περί ατομικής ευθύνης, καθάρισμα ακούω του κτήματός μας (εξοχικού, του χώρου μας, του δρόμου μας τεσπα) ο καθένας από ξερόχορτα. Ξερόχορτα? Μωρέ καθαρίζεις τα δικά σου, και τις αφάνες τις πετάς στου διπλανού ή κατ'ευθείαν στο δρόμο. Αν υπάρχει κάνας πυλώνας εκεί κοντά, τόσο το χειρότερο (για τον πυλώνα...)

Πάντως σήμερα ειδικά τόσες εστίες σε τέτοια "διάταξη" με τέτοιον αέρα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δεν είναι μόνο το κακό το ριζικό μας και σκατά στα μούτρα μας, έχει σαφέστατα δόλο και σκοπό. Τώρα το αν τους ξέφυγε και πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις από τις προσδοκώμενες, ή/και υποβοηθήθηκε το έγκλημα από το απίστευτο μπάχαλο σπασμένου τηλεφώνου μέχρι να εκτιμηθεί επαρκώς η κατάσταση και να ζητηθεί βοήθεια, ε, σιγά μη βγουν να ζητήσουν και συγνώμη...

Και βράδυ πού'ναι, κάθομαι και σκέφτομαι τι θα χρειαζόταν άραγε για να τσούξει τους πολιτικούς μας στο πετσί τους η όλη κατάσταση, για να ξεκουνηθούν και να οργανώσουν τον κρατικό μηχανισμό ώστε να κάνει τα ανθρωπίνως δυνατά ΑΠΟ ΠΡΙΝ. Να έπαιρνε ας πούμε φωτιά το σπίτι τους και να εύρισκαν τους δικούς τους απανθρακωμένους μέσα, για να φιλοτιμηθούν? (χτύπα ξύλο, σε κανέναν δεν εύχεται κανείς κάτι τέτοιο, αλλά πραγματικά απορώ κι εξίσταμαι!). Βέβαια είδα και στον Αγ. Στέφανο πριν λίγες μέρες, η από αέρος βοήθεια να κάνει κύκλους και να σβήνει πάνω από το σπίτι του υπουργού... Θε μου σχώρα με, αλλά είμαι έξαλλη!!!

Ο δικός μας τώρα τι κάθεται και τριγυρνάει στη Ζαχάρω και ξοδεύει άντρες και δυνάμεις να τον μετακινούν, ενώ σε τόσες πυρκαγιές δεν πήγαινε τόσο καιρό? Για σκεφτείτε βέβαια τι οργή θα ξεσήκωνε αν ΔΕΝ τσακιζόταν να πάει, χάνοντας τη βολή και τις προεκλογικές του έννοιες... Το θέμα είναι βέβαια ότι -ειδικά- αν είσαι αυτόπτης μάρτυρας τέτοιου εγκλήματος, γυρνάς στο γραφείο σου και το βάζεις πρώτη προτεραιότητα, όχι το κάνεις γαργάρα και προσεύχεσαι να μη ξαναπιάσει φωτιά μέχρι τις 16.09 ας πούμε... Τον είδα και στο "διάγγελμα", μακάρι να τα εννοεί (λέω εγώ η ρομαντικιά).


ΥΓ- και καλά οι καμμένοι, δράμα ασύλληπτο στην Ελλάδα του 2007 (αλήθεια, πώς βγάζεις έναν ηλικιωμένο από το ΣΠΙΤΙ του ρε παιδιά, πώς να το αφήσει αυτός ο άνθρωπος?!), με τους κατεστραμένους από υπάρχοντα τι θα γίνει? Ηλικιωμένος, κατεστραμένος και άστεγος? Δεν το χωράει ο νους μου! "Το Δημόσιο θα «γνωρίσει» τους καταπατητές του" γράφει το ΒΗΜΑ, και ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε και από τηλεοράσεως για τα αυτονόητα. ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ! Θα ενώσουν γμτ δυνάμεις να βγουν από τη λογική "pet project" εν μέσω στενών κομματικών πλαισίων, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν αυτά τα ρημάδια τα αυτονόητα επιτέλους ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ και σε μακροχρόνια βάση?! Ολη μας η πυροσβεστική δύναμη ο εξής ένας, ο Φούρλας, και έτερον ουδέν?!

Μία προσωπική παράκληση μόνο: Πώς τον έλεγαν εκείνον τον δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη που έλεγε στα παράθυρα τις προάλλες "να κοπεί το χέρι από τον αγκώνα όσων έβαλαν χέρι στα ταμεία" (σε σχέση με έκθεση Ζορμπά και ομόλογα), ε, το αυτόν και για όσους συνήργησαν στο έγκλημα με τις φωτιές.

Αντε καλώς σας βρήκαμε!