Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Ασύμμετρη Απειλή. Ο-έ-ο!

Tι άκουσαν τα ταλαιπωρημένα μας αυτιά και είδαν τα κατακουρασμένα μας μάτια βραδιάτικα?

"Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, εξερχόμενος σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε λόγο για "ασύμμετρη απειλή" που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος θεωρητικά είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό της επιχείρησης αντιμετώπισης των πυρκαγιών και ανακούφισης των πληγέντων, έκανε λόγο για συγκεκριμένα στοιχεία, καταθέσεις και αποδείξεις που ενισχύουν τον ισχυρισμό του." (
Εθνος. Aν το αντέχετε σε replay, κοπιάστε στον Skai).



Μπουκωτόν περλέ?

Τι θέλει να πει ο ποιητής ρε παιδιά?

Χμ, όπως μας ενημερώνουν οι βιβλιοθηκάριοι του μπλογκ,

"... Asymmetric warfare originally referred to war between two or more actors or groups whose relative power differs significantly. Contemporary military thinkers tend to broaden this to include asymmetry of strategy or tactics; today "asymmetric warfare" can describe a military situation in which two belligerents of unequal power interact and attempt to exploit each other's characteristic weaknesses.

Such struggles often involve strategies and tactics of unconventional warfare, the "weaker" combatants attempting to use strategy to offset deficiencies in quantity or quality." (
wiki)

Ε, όπως και να το κάνεις, ζωγράφισε ο άνθρωπος πάλι! Χιούστον, εκτόξευσις!


Για να μην σας παιδεύω όμως, σε απλά καγκαρο-γκαζολέζικα (πρώην ελληνικά, διότι πλέον αποδείχτηκε περίτρανα ότι είμεθα έθνος Καγκάρων και Γκαζόλων "combo, πατάτες, αναψυκτικό για έξω") η μετάφραση λέει:

"Ο όρος αυτός καθιερώθηκε προκειμένου ν΄ αντιμετωπισθούν σύγχρονες "δυναμικές" δράσης στις οποίες και παρατηρούνται νέες τακτικές και χρήσεις όπλων, πέρα από τα γνωστά καθιερωμένα. Παρά ταύτα για τις ασύμμετρες απειλές (asymmetric threats) και τον ασύμμετρο πόλεμο (asymmetric warfare) δεν υπάρχουν απόλυτα συμφωνημένοι ορισμοί και τούτο προκειμένου οι σχεδιασμοί να προλαμβάνουν πιθανές δράσεις και μέσα. Έτσι ο όρος χρησιμοποιείται επίσης ευρύτατα και από ειδικές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και ιδιαίτερα σε θέματα περισσότερο αποτροπής παρά αντιμετώπισης επαπειλούμενων τρομοκρατικών προσβολών - επιθέσεων.

Γενικά, ασύμμετρος θεωρείται ο πόλεμος που διενεργείται από οργανωμένες μη-συμβατικές ομάδες, βασίζεται στην αναίρεση των κανόνων του δικαίου και του δικαίου του πολέμου, ενώ χρησιμοποιεί κυρίως χαμηλού σχετικά κόστους όπλα και επιχειρησιακή δράση που προκαλεί όμως, δυσανάλογα, μεγάλου (ασύμμετρου) κόστους αποτελέσματα στον υπέρτερο αντίπαλο, τόσο σε ανθρώπινες ζωές και υλικό όσο και σε ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος.

Κύριος δε σκοπός του δεν είναι ασφαλώς η αναμέτρηση αλλά η εξασθένιση/κάμψη της αποφασιστικότητας και της αποτελεσματικής χρήσης των συντελεστών ισχύος του υπέρτερου αντιπάλου."
(wiki).


Οπότε είναι απλόν, τόσες ώρες έλειπε από τα κανάλια, αλλά με τη δήλωση αυτή ένιψε τας χείρας σύσσωμης της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε στο πανελλήνιο ότι ευρισκόμεθα εθνικώς σε πόλεμον με οργανωμένο έγκλημα, άρα τι να έκαναν οι χριστιανοί, ξέκοψε τον αέρα μας για στοιχεία (είναι όλα μυστικά, τόσο μυστικά που δεν τα ξέρουν ούτε οι ίδιοι), πανηγύρισε ότι δεν κάηκε η Ολυμπία καθόλου και ζήτω τους, ε, και ανακουφίστηκε που αύριο με τη δροσούλα θα τα θυμόμαστε όλα σαν κακό όνειρο.

Και σώζοντας τη χώρα αρπάζοντάς την ως άλλος Ζούπερμαν τη Λόις, χάθηκε πετώντας στο ηλιοβασίλεμα (που δεν ήταν ηλιοβασίλεμα, αλλά η ανατριχιαστική πορτοκαλί απόχρωση του ουρανού από τις πυρκαγιές).

Να το πω? Να μην το πω.

Θα το πω!

Αν τον έτζαζε τον Λόρδο ΣΗΜΕΡΑ ο πρωθυπουργός, αύριο κιόλας ψήφιζα όλη του την παράταξη χωρίς ούτε μία ερώτηση.


ΥΓ- Να σοβαρευτούμε λίγο. Ναι, το "εντελώς τυχαίο" και "συμπτωματικό" για ΟΛΕΣ αυτές τις εστίες ταυτόχρονα σε τόσες πολλές μεριές, είναι οφθαλμοφανώς τραβηγμένο. Αλλά έχει μεγάλη απόσταση ως το συνωμοσιολογικό "επίθεση κατά του έθνους" από σκοτεινές δυνάμεις. Προεκλογικά όλα είναι αναμενόμενα. Αλλά σε τέτοια κλίμακα, ένας και μόνο δάκτυλος δεν επαρκεί, πώς το λένε. Το "οικονομικά συμφέροντα", που ξέφυγαν εντελώς, μια που η φωτιά δεν περιορίζεται, συν στο γενικό χαμό ασχετοι που από αμέλεια ή ηθελημένα εκμεταλλεύονται την κατάσταση με μανδύα τα πολιτικά, μου φαίνεται πιο πιθανό. Στην αναμπουμπούλα...