Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Together Again?


Μακάρι να ξαναβρίσκονται οι ψυχές στον Παράδεισο...
Είναι μια κάποια ανακούφιση για όσους μένουν πίσω.

Πες Τα Χρυσόστομε!!!

Κλίκατις να δείτε τι ωραία που τα λέει, που έχετε λυσσάξει με τα Σαρακοστιανά και τις νηστείες, αλλά βλέπω ότι συνεχίζετε να τρώτε ψοφίμια, που κάποτε ήταν πλασματάκια ανοιχτής θαλάσσης ή έστω, ιχθυοτροφείου, μες την τρελλή χαρά... Μωρέ μαρούλια και πάλι μαρούλια!

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

1948: Γράφεται το "1984" στ'Αγγλικά. 1949: Γράφεται Ενα Αενάως Ακίνητο Μέλλον στα Κινέζικα.


Και λέω 1949, τη χρονιά δλδ που ο Μao Zedong ανακύρηξε το κράτος "Λαική Δημοκρατία της Κίνας". Και λες και σταμάτησαν τα ρολόγια, σε πείσμα όλων των κοσμοϊστορικών αλλαγών που υποστήκαμε οι υπόλοιποι. Στεγανοποιήθηκε ένας ολόκληρος λαός, με manual τόσο σφιχτοδεμένο, που καθόρισε και καθορίζει ακόμη μέχρι τον αριθμό των απογόνων, του εξής ένα και μοναδικού-για να μην γίνει κοσμοπλημμύρα και πεινάσουν θα μου πείτε... Κι εξακολουθεί να ορίζει την Ιστορία, την Εσωτερική και την Εξωτερική Πολιτική της χώρας με μυαλά του '40 και λίγο πιο σύγχρονες πρακτικές πολέμου. Σιωπηλού μάλιστα.

Σχεδόν 60 χρόνια πριν βέβαια, η έννοια "Πόλεμος" δεν ήταν αυτό το χρονικά πολύ μακρυνό... νταβαντούρι που έχουμε στο μυαλό μας σήμερα. Είναι περίεργο, καθησυχαστικό αλλά και αλαζονικό να είμαστε μια γενιά που δεν έχει ζήσει πόλεμο στο πετσί της. Η μόνη μας επαφή με την στυγερή πραγματικότητα του πεδίου μάχης και των απωλειών σε ζωές, περιουσίες, δομές και αξίες, είναι οι ανατριχίλες μας όταν διηγιόταν ο παππούς ιστορίες από το μέτωπο, η γιαγιά από την Κατοχή, άντε μερικά ντοκυμαντέρ και κατόπιν εκ του ασφαλούς τα δικά μας ψαξίματα και διαβάσματα (εάν κι εφ'όσον), μπας και ξεστραβωθούμε...

Προσθέτοντας τώρα το πόσο κλεισμένοι στη γυάλα μας βρισκόμαστε σε σχέση με το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο πλανήτη, είναι λογικό κι αναμενόμενο το ότι δεν έχουμε βγει ακόμη στους δρόμους για όλα αυτά που συμβαίνουν σε κράτη που ναι μεν δεν βρίσκονται φανερά σε εμπόλεμη κατάσταση, αλλά βράζουν στο εσωτερικό τους και διατηρούν το regime του: "Γράφω Ιστορία στα Μέτρα μου. Οποιος Εχει Αντίρρηση να Περάσει να τον Γνωρίσουμε Από Κοντά".

(Θα μου πεις, κουραστήκαμε, βγαίνουμε στους δρόμους για την Παιδεία και το Ασφαλιστικό, κουρασμένοι άνθρωποι είμαστε, τι να πρωτοπρολάβουμε... Αν έφερνε κι αποτέλεσμα η γκαρίκλα δια περιπάτου επί της Αμαλίας, τι καλά που θα ήταν!)

Με αφορμή λοιπόν τους Ολυμπιακούς στην Κίνα, που της δώσαμε και τη φλόγα τρομάρα μας, όλο και περισσότερος κόσμος μαθαίνει το τι τραβάν οι πολίτες και οι σχετικές τους ελευθερίες. Αυτό μόνο σε καλό μπορεί να βγει, άσχετα αν οι μηχανισμοί λογοκρισίας τους βρίσκονται στο απόλυτο ντελίριο. Ηδη το site του BBC News στα αγγλικά απελευθερώθηκε πλήρως (όχι όμως και στα κινέζικα). Εννοείται πως η κινεζική κυβέρνηση αρνείται πως είχε ποτέ μπλοκάρει την κίνηση προς την ιστοσελίδα αυτή, καθώς και την πρόσβαση σε άλλες δυτικές ιστοσελίδες ενημέρωσης (από gοogle και yahoo μέχρι YouTube και ιστοσελίδες εφημερίδων). Δείτε νεότερα: guardian.co.uk.

Κάτι είναι κι αυτό θα μου πείτε, να μπορεί η πλειονότητα των Κινέζων χρηστών του διαδίκτυου να μάθει έστω και στ'αγγλικά τι γίνεται, ακόμη και σε σχέση με το Θιβέτ που το έχει φάει η επιμελής κρατική προπαγάνδα (φυσικά υπάρχουν και τα τσακάλια του διαδίκτυου που μάθαιναν τα πάντα κρύβοντας τις διευθύνσεις τους, αλλά το μήνυμα χανόταν μέχρι να διαδοθεί σε ευρύτερη βάση) .

Το ζουμί της υπόθεσης όμως δεν είναι τόσο η λογοκρισία και η θηριώδης προσπάθεια αποκλεισμού βασικών ελευθεριών του Λόγου και της Εκφρασης, μια και στο παγκόσμιο χωριό τίποτε δεν θα μπορεί να παραμείνει "αποστειρωμένο" για πολλά χρόνια ακόμη, όσο κι αν το θέλουν και προσπαθούν την στεγανοποίηση δικτατορίες ολόκληρες.

Το τεράστιο θέμα είναι κατά πρώτον ότι η μεγαλύτερη αγορά διαδικτυακών χρηστών θα είναι εντός του άμεσου μέλλοντος η κινεζική κι όχι η αμερικάνικη. Στις ΗΠΑ η αγορά των 215 εκατομμυρίων χρηστών είναι ήδη κορεσμένη, με 71% του πληθυσμού να είναι online. Στην Κίνα, μόνο το 15% του πληθυσμού είναι συνδεδεμένοι, αλλά αυτό θα αλλάξει. Θα φαντάζεστε πιστεύω πώς θα παίζουν στα μάτια των άμεσα εμπλεκόμενων σηματάκια με δολλάρια!

Οπότε κάντε τους πολλαπλασιασμούς σας και αναλογιστείτε τι πρόκειται να συμβεί στην χώρα με την πιο ραγδαία οικονομική ανάπτυξη. Τη χώρα που κρατάει κιόλας την Αμερική από τα μπαλλάκια, αφού έχει ρίξει γερό χρήμα στα αμερικάνικα ομόλογα, και τον κόσμο όλο, μια που έχει κατακλύσει τις αγορές με τα προιόντα που φτιάχνονται επί του εδάφους της. Λέτε ν'αφήσει τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη?

Οχι φυσικά.


Η περίπτωσή της είναι η σχίζα του σύγχρονου κόσμου: δεν υπάρχει πλέον μάχη εξουσίας-ιδεολογίας (η ιδεολογία πέθανε), καπιταλισμού-κομμουνισμού (ο κομμουνισμός σερβίρει κόλλυβα), ή ακόμη και πολιτικής-οικονομίας (τά'χουν κάνει πλακάκια και η οικονομία σερβίρει και χριστόψωμα). Από ειρωνία στη χώρα αυτή επιβιώνουν ακόμη το δυτικόμορφο φάντασμα της δημοκρατίας (ντυμένο με Prada) και το μουμιοποιημένο πτώμα της απολυταρχίας (τους έχει περονιάσει τα κόκκαλα), ίσα-ίσα για να περιπλέξουν το θέμα μας.

Κι έτσι έχουμε μια καπιταλιστική οικονομία που την τρέχει μια απολυταρχική πολιτική, αφιονίζοντας όσο αντέχει ακόμη τον κόσμο της με ιδεολογία, ενώ ταυτόχρονα τον ταίζει κατανάλωση...

Κι εδώ είναι το δεύτερο σκέλος του θέματός μας, το πώς θα προσπαθήσει να ελέγξει και να καρπωθεί αυτή την τεράστια αγορά, χωρίς να παραχωρήσει ουσιαστικά τα ηνία σε κανέναν άλλον πέραν του επίσημου κράτους. Κι αυτό σημαίνει ότι για όσο διαρκεί η επιτυχία του εγχειρήματος, θα μπορεί το καθεστώς να κάνει ό,τι γουστάρει στους πολίτες (δικούς, ξένους, γείτονες, όλους τέλος πάντων...)

Ο κλήρος λοιπόν πέφτει σε μας τους υπόλοιπους (που παραπαίουμε σε ένα κάρο γκρίζα σημεία είναι η αλήθεια, τυφλωμένοι σαν λαγοί στα προβόλια μιας εξέλιξης που δεν είναι για το καλό μας, παρά μόνο για το καλό κάποιων πορτοφολιών και μόνο), να κάνουμε κάποιες κινήσεις σαν νοήμονα πολιτικά όντα κι όχι σαν σερνόμενα από τη μύτη βολεμένα παχύδερμα. Καταναλώνουμε με αυτιστικό τρόπο όλο και περισσότερα κινέζικα, λουζόμαστε τους ηλίθιους οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Μπους (προσπαθεί να τους ανακόψει τη φόρα κόβοντάς τους το πετρέλαιο από το Ιράκ ο άχρηστος, ενώ καιγόμαστε ολόκληροι), ας δώσουμε τουλάχιστον κάποιο περιποιημένο πλήγμα στη δημόσια εικόνα του κράτους-κουρδιστό σενιαρισμένο ρομπότ:

Το μποϋκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου θα ήταν μια καλή αρχή.

Με τη μόνη μου προσωπική στεναχώρια τον κόπο των αθλητών και των προπονητών τους (δεν είναι εύκολο 4 χρόνια να προετοιμάζεσαι/ντοπάρεσαι σαν τον είλωτα), τις χαμένες θέσεις εργασίας που εμφανίζονται σε κάθε χώρα που αναλαμβάνει τους αγώνες, και τα όποια έργα γίνονται για το κοινό καλό (και όλες οι άλλες χώρες τα εκμεταλλεύονται μετά, εκτός από εμάς που τα αφήνουμε να σαπίζουν ανενόχλητα).

Το θέμα είναι ανεξάντλητο, σίγουρα θα πούμε περισσότερα όσο πλησιάζει ο καιρός.


(Φωτο από Nancy Burson, «Big Brother (Stalin, Mussolini, Mao, Hitler, Khomeini», 1983)

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Αλλος για το Θιβέτ...


Για να μην ξεχνιόμαστε για όσα γίνονται στο Θιβέτ, ας μπούμε στο μπλογκ της Athena για τα σχετικά και ας διαδώσουμε το μήνυμα... επανέρχομαι με σχετικό ποστ.-

Ζήτω το Εθνος! (Το Ποιό?!)


Α ρε μπομπιράκια, ξεκινάτε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος είναι σταθερός, οι μεγάλοι είναι σπουδαίοι και ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, τίποτα δεν θα αλλάξει και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεγαλώσετε αρκετά για "να σας παίξουν κι εσάς" οι "wow!' μεγάλοι... Κάθε φιλί που δίνετε είναι "φιλάκι" αγνής χαράς ψυχούλες μου...


Ενώ ταυτόχρονα οι πολύ μεγάλοι έχουν πια την βεβαιότητα ότι ο κόσμος αλλάζει άρδην, πριν από αυτούς, χωρίς αυτούς, και τον φόβο ότι αυτά τα οποία πίστεψαν και αυτά για τα οποία πόνεσαν, δε θα σημαίνουν τίποτα σε κανέναν μετά από λίγο καιρό... κάθε φιλί που δίνουν είναι κι ένα "αντίο" να σου ραγίζει την καρδιά...

(φωτό: ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ σκύβει και φιλά το έδαφος φωνάζοντας «ζήτω η Μακεδονία».)


Γι'αυτό κι εγώ δεν κοιτάζω πλέον παρά μόνο τα F-16 απ'την ταράτσα μου, ως πολύ εντυπωσιακά δείγματα αεροναυπηγικής - ένα εκ των οποίων πολύ θα ήθελα να το πιλοτάρω μια φορά κι εγώ... (άσχετα αν ανάθεμα κι άμα τα κατάφερνα να το απογειώσω 30 πόντους από το έδαφος!) :ΡΡΡ

Ολες οι φωτο της παρέλασης από Καθημερινή.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

IOANNISK IS BACK!!!



Είναι από τις στιγμές που το blogging μας δίνει τρελλή χαρά: ο ioannisk, ο μπλογκόφιλός μας που χτυπήθηκε στην υγεία του απότομα και ύπουλα, πάλεψε παλληκαρίσια και τα κατάφερε! Σε λίγο καιρό θα είναι και πάλι κοντά μας, πιο δυνατός, πιο ώριμος και πιο αγαπημένος από ποτέ!

ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΡΗΚΕΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ!

Μπείτε στο τελευταίο του ποστ, να διαβάσετε την εξέλιξη της περιπέτειάς του μέσα από τα σχόλια των δικών του και των μπλογκόφιλών του: πώς από τις 10 Σεπτεμβρίου που μπήκε στο νοσοκομείο, φτάσαμε στο απίστευτο σημείο να μπορεί να μας γράψει πριν δυό μέρες:

"Paidia, Eyxaristw gia ta therma sas logia. Sydoma tha eimai Ellada kai tha anevasw post."

Χειρουργεία, εντατική, επιπλοκές, οι δικοί του να έχουν τρελλαθεί... μετά κάποια στιγμή το πρώτο φως και σιγά-σιγά η ανάνηψη... Με πολλή υποστήριξη και αγάπη από την οικογένειά του και τους γιατρούς του, κερδίζει την υγεία του και τη μνήμη του κομμάτι-κομμάτι.

Κι ακόμη κι αν δεν αφήσετε σχόλιο, κάντε μια ευχή για γρήγορη επάνοδο. Και στον Γιάννη και σε όλους όσους παλεύουν μες τα νοσοκομεία. Να γίνουν όλοι γρήγορα καλά!


Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Από Αύριο Βάλτε τους Ενα Λαστιχάκι στο Καπέλλο ρε Παιδιά...


Στη σχετική σεμνή τελετή σήμερα, παραδώσαμε έμπλεοι συγκίνησης τη φλόγα στους (σαν φωτοτυπημένους!) Κινέζους, με αναμενόμενα σωστή απαγγελία, ντραπέ αρχαιολληνικού στυλ κοστούμια και φόντο τα κατακαμμένα.

Κι εκεί που όλα πήγαιναν μια χαρά, με plan-B ν'ανάψει η φλόγα νωρίτερα (και 10 zippo backstage) μη μας σβήσει γιατί ερχόταν και μπόρα, πετάχτηκαν τρεις γάλλοι δημοσιογράφοι των "Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα", κι επιχείρησαν να αναρτήσουν μαύρα πανώ μες το στάδιο, κατά της Κίνας και της εκεί μεθοδευμένης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (τώρα τους πήρε ο πόνος κι αυτούς τους "χωρίς σύνορα", αλλά ας μην το εκτροχιάσω το θέμα).


Το τι έγινε στα λίγα λεπτά μέχρι τη σύλληψή τους οn the spot, ήταν σκηνές από casting για τους έλληνες Μπόλεκ και Λόλεκ! Ενας κλασικός έλληνας αστυνομικός (55-άρης, χωριατόφατσα, κοιλάρα, με αντανακλαστικά πρόθυμης μεν, χαπακωμένης δε χελώνας) πρόλαβε να πιάσει τον έναν, ενώ άλλοι δύο νεαρότεροι κυνήγησαν τους υπόλοιπους.

Ελα όμως που η κάμερα έδειξε κυρίως τον 55-άρη: με το που άπλωνε το χέρι του να σβερκιάσει τον κατάπτυστο-τέντυ-μπόυ-μαντράχαλο-κωλόπαιδο-ακτιβιστή (δεν τα λέω εγώ αυτά, το ύφος του τα είπε όλα!), του έφυγε το καπέλλο. Οπότε με το ένα χέρι προσπαθούσε να γραπώσει τον κατηγορούμενο, με το άλλο το καπέλλο του, και με φιγούρες λάτιν να μην σαβουριαστεί στο έδαφος. Πλάνα που τα χάρηκαν σε όλο τον πλανήτη! Και μια και οι Γάλλοι δεν έκατσαν με τη μία να τους συλλάβουν, αλλά έτρεξαν χαλαρά μέχρι να τους μπαγλαρώσουν οι δικοί μας, εκεί να δείτε τα αστυνομικά μας διαμόνια να κουτουλάνε το ένα το άλλο για να τους πιάσουν...

Πώς γινόταν το τελικό κυνηγητό στο Benny Hill Show? Ε, το αυτόν!

Τεσπα, η κάλυψη του γεγονότος ήταν υποδειγματικά ελλειπέστατη από τα δικά μας ΜΜΕ ("Η ιστορία είναι αυτό που κατασκευάζουμε στο μοντάζ" ένα πράμα), παρ'όλο που το ενδεχόμενο εκτεταμένου μποϋκοτάζ (και φυσικά των οικονομικών συνεπειών του) είναι φλέγον ζήτημα για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων στο Πεκίνο.

Ο κόσμος θέτει πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την δημοκρατικότητα μιας χώρας που κάνει απέλπιδες προσπάθειες να δημιουργήσει ρεύμα δημοσίων σχέσεων υπέρ της. Το κεφάλαιο από την άλλη βρυχάται, η διεθνής κοινότητα έχει το σφάξιμο των Θιβετιανών γραμμένο κανονικά, και κυρίες μου και κύριοι, η ελληνική πολιτεία (με μάσκα και βατραχοπέδιλα εν ώρα χειρουργείου ένα πράμα) κολλημένη με το να φαινόμαστε εμείς με το καλό μας το προφίλ... μη τυχόν και μας δουν οι ξένοι και μας κακοχαρακτηρίσουν! Εκεί, ακλόνητα στη γυάλα μας!

"We believe the Olympic Games are not the place for demonstrations and we hope that all people attending the games recognize the importance of this." Thus spake Samsung Electronics, one of 12 major corporate sponsors of the Olympics, when asked last week whether recent events in Tibet were causing them any concern. Coca-Cola, another Olympics sponsor, has stated that while it would be inappropriate "to comment on the political situation of individual nations," the company firmly believes "that the Olympics are a force for good."

The chairman of the International Olympic Committee, Jacques Rogge, was also quick to declare that "a boycott doesn't solve anything" — just as quick as he was to dismiss the demonstrators who waved a black banner showing five interlocked handcuffs, in mockery of the Olympic symbol, at Monday's lighting of the Olympic torch in Greece. "It is always sad to see such a ceremony disrupted," he declared, rather pompously. (από
Slate, msn)

Να μην διακόπτουμε τελετές λοιπόν, να μην απέχουμε ως πολιτική διαμαρτυρία από αγώνες, να ευ-αγωνιζόμαστε σύμφωνα με τα Ολυμπιακά ιδεώδη για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και την ευγενή τους άμιλλα σε επίπεδο όχι μόνον αγωνιστικό, αλλά και πολιτισμού και ήθους, και προπαντός να μην ξεπουλιόμαστε στο παντοδύναμο χρήμα με εκείνα τα τόσο συμπαθή οργιάκια ντοπαρίσματος... Κι από διεθνή ευαισθητοποίηση και διάθεση πολιτικής πίεσης, μα τι λέω, θα μου φλαγκάρουν το μπλογκ!!!!


Είμαι σίγουρη πως ο Λόρδ Βάυρον θα άφησε ένα δάκρυ να κυλήσει, που δεν ήταν εκεί να σώσει την κατάσταση με κάτι πιο θεατράλε! Στην Ολυμπία εννοώ, όχι στο Θιβέτ, εκεί μόνο ένας Σιμήτης θα έβγαινε λάδι, κάνοντας τον Κινέζο ως συνήθως.

(μα τον είδατε συμπεριφορά? Εδώ το ΠΑΣΟΚ κοντεύει μετά την τόσο πετυχημένη διοργάνωση συνεδρίων, ν'αρχίσει και τη διοργάνωση γάμων, βαφτίσεων και δεξιώσεων, κι αυτός εκεί, ακούνητος, αμίλητος, ασάλευτος!)

Φωτος από Καθημερινή.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Ελλάς: Ενα Απέραντο Φρενο-Πορνείον...


Οκ, οκ, I got it: σύμφωνα με τους 13 τους, δεν υπάρχει μέρος στη Γη να κρυφτώ, που υπήρξα τόσα χρόνια πόρνη (και Ποντία βεβαίως, μια που δεν πληρώθηκα ποτέ!). Ευτυχώς που βρέθηκε ένας τίμιος άνθρωπος και με αποκατέστησε στα μάτια του κόσμου - αλλά για μισό... κι αυτός πόρνος ήταν, βουτηγμένος στην αμαρτία, οπότε σκατά τιμή μου απεκατέστησε!

Θα μου πεις, αποσύραμε ο ένας τον άλλον από την κυκλοφορία, ν'ανοίξουμε λίγο χώρο στο μπουρδελλάκι να χωρέσουν οι επόμενοι... πάλι καλά!

Είναι ρε παιδί μου άτιμο πράμα, να σε ξεπερνούν οι καιροί αλλά εσύ ως 13-νθρωπη ενότης εκείειειει, με το ζόρι να δικαιολογήσεις την εμμονή στον απίστευτο τζίρο των θρησκευτικών γάμων! Είδαν κι έπαθαν με τον πολιτικό μη κι αρχίσει η χασούρα, δε θα πετάξουν υστερίες τώρα με το σύμφωνο?... Πού να μπει και το "ομο-" δίπλα στο "ετερο-"!!!!

("κι ο Δήμαρχος τσατσά", καλά τα είπε ο Λάκης!)

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ?


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.

Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα 'συμβόλαιο συμβίωσης' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό 'συμβόλαιο' μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ


A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS!

In Greece gays, lesbians and transexuals know about discrimination. They face it daily from their families, in their social lives and in the professional field.

But sometimes, all it takes is a single straw to break the camel's back.

According to press reports, the greek government is preparing to introduce a domestic partnership 'contract' EXCLUSIVELY for unmarried heterosexual couples. We do not believe that a mere 'contract' can resolve the issues same-sex couples face or ensure their fair treatment under the law. However this discriminatory proposal is a direct contravention of the greek Constitution, as well as european human rights treaties. Especially since same-sex couples already enjoy legal rights in 18 european nations.

The aim of this intervention is to make sure that european institutions, human rights organisations, websites and weblogs from around the world learn about these proposals. What we ask for is equal rights for all. Nothing more and nothing less.

This time around we will not sit idly by. This time around we will not keep silent.

GREEK BLOGGERS AGAINST DISCRIMINATION


ΥΓ- "Συγκινήθηκα επίσης που εμμέσως πλην σαφώς ο Αρχιεπίσκοπος σίγουρα δεν σκοπεύει να οργανώσει λαοσύναξη κατά του «συμφώνου συμβίωσης» που προωθεί ο κ. Σ. Χατζηγάκης. Υπογραμμίζω βέβαια ότι το σύμφωνο παραμένει πρωτοβουλία τριτοκοσμική και όχι ευρωπαϊκή, αφού δεν περιλαμβάνει όλων των ειδών τις συμβιώσεις.", από Βηματοδότη 14.03.08

Για περισσότερα εδώ, για καυστικό σχολιασμό εδώ, και το πιο ανατρεπτικό ποστ πού αλλού?

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Κι Ενώ Ολα Αυτά Συμβαίνουν εις Παρισίους...

... μην το γελάτε, ευτυχώς που έχουμε το Λονδίνο και το Παρίσι να μας ξεπερνούν στη μπόχα, και τη Ρώμη να μας συναγωνίζεται (ούνα -βρώμικη- φάτσα ούνα -βρώμικη- ράτσα), στη Γενεύη έχει το Concept Car Autoshow 2008. Για πάρτε μια γεύση εδώ, και χαζέψτε τρία ταπεινά αυτοκίνητα: Ενα δια χειρός Pininfarina, μια σεμνή Mazerati και, μην το γελάτε, ένα ταπεινό Renault:

Αυτά όσο εμείς αναλωνόμαστε στο να κάνουμε ο ένας τη ζωή του άλλου πατίνι και να παράγουμε σφαλιάρες, κόντρες και (παγκόσμια πρωτοτυπία) [ΠΑΣΟΚΟ-συνέδρια} εις την {ν+1}. Πάλι καλά που πέρασαν οι υπάλληλοι καθαριότητας στα βαρέα κι ανθυγειινά!).

ΥΓ- Αχ και να κάναμε μια πίστα Formula-1 με όλα τα σεπρεπέ της, αχ! Τόσα Ολυμπιακά ακίνητα ρημάζουν ή τα έχουν κάνει χώρους για διοργάνωση εκθέσεων "Σπίτι, Κήπος και Λουτροκαμπινές γωνία", μη χέσω....

Χάσαμε τη Μπάλλα. Στοπ. Ανάψτε Κάνα Φως να τη Βρούμε! Στοπ. Προσοχή στα Σκουπίδια. Στοπ. Γλυστράει! Στοπ.


Αναδημοσιεύω από Καθημερινή, 13.03.08, και δεν πιστεύω ακόμη στα μάτια μου ότι εκείνοι το πασσάρουν σαν 1. διευκόλυνση 2. παραχώρηση 3. προσφορά 4. σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο, κι ότι εμείς οι υπόλοιποι το θεωρούμε και φυσιολογικό από πάνω!!!

"Πρόγραμμα διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ελλάδα

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης για το απόγευμα της Πέμπτης 13 Μαρτίου. Συγκεκριμένα:

Αττική :

18.15-19.45 Υμηττός, Δάφνη, Νεα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Άλιμος, Ελληνικό, Καλλιθέα, Τζιτζιφιές, Χαροκόπου, Κουκάκι, Πετράλωνα, Σκαραμαγκάς, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μέγαρα, Σαλαμίνα.

19.00-20.30 Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό.

19.45-21.15 Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας, Πεντέλη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Λούτσα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Καλύβια, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσος, Λαγονήσι, Παγκράτι, Ζωγράφου, Καισαριανή, Καρέας, Βύρωνας, Ιλισία, Γουδί, Νέος Κόσμος.

21:15-22:30 Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Ριζούπολη, Μαρούσι, Μελίσσια, Κηφισιά, Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση, Χαλκηδόνα, Αγιοι Ανάργυροι, Φυλή, Ανω Λιόσια.

-----------

Θεσσαλονίκη:

18:00-19:00 Πλατεία Δημοκρατίας, 26ης Οκτωβρίου, Πολυτεχνείου, τμήμα Αμπελοκήπων, Κασσάνδρου, Ολυμπιάδος, περιοχή Ακροπόλεως, Αγίου Δημητρίου, Ολύμπου, Περιοχή Βούλγαρη, Μαρτίου, Μ. Μπότσαρη, περιοχή Νπτεπώ, Κατσιμίδη, Φλέμιγκ, Δελφών, περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών Αγ. Δημητρίου - Παπαζώλη - Αντιγονιδών - Εγνατίας - Αγίας Σοφίας - Λεωφόρου Νίκης - Αγγελάκη - Εθνικής Αμύνης.

19:00-20:30 Αμπελόκηποι, Κορδελιό, Περιοχή ΚΤΕΟ, Γιαννιτσών, 26ης Οκτωβρίου, Περιοχή Ευόσμου, Σταυρούπολης, Μαινεμένης, Περιοχή Λαχαναγοράς, Καρδία, Χωριό Ειρήνης, Περιοχή Ρυσίου, Περιοχή Μίκρας, Τμήμα Περαίας, Αγγελοχώρι, Ν. Μηχανιώνα, Αγ. Παρασκευή, Σουρωτή, Βασιλικά, Ραιδεστός, Τμήμα Βιομηχ. Περιοχής Θέρμης, Σχολάρι, Λάκωμα, Ν.Γωνιά, Άγιος Παύλος Περιοχή Τριλόφου, Περιοχή Επανωμής - Επανωμή.

20:00-21:15 Πολίχνη, Νεάπολη, Αμπελόκηποι, Σταυρούπολη, Τμήμα Ευόσμου, Επταπύργιο, Καλλιθέα, Συκιές, Σταυρούπολη, Τμήμα Ευόσμου, Ευκαρπία, Μετέωρα, Ρετζίκι, Πεύκα, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι.

21:15-22:30 Ευκαρπία, Εύοσμος, Αμπελόκηποι, Ελευθέριο, Κορδελιό, Γέφυρα, Ελαιούσα, Παρθένιο, Χαλκηδόνα, Μικ. Μοναστήρι, Πρόχωμα, Καστανάς, Ακροπόταμος, Βαθύλακος, Βιομηχανική Περιοχή Αγχιάλου, Άγιος Αθανάσιος, Καλοχώρι."

Κι ερωτώ:

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ?!?!?!?


Γιατί το να με ληστεύουν από την πρόσβασή μας στο αυτονόητο, μου φαίνεται εξωφρενικό!!! Και τουλάχιστον να μας λήστευε ο Κάπτεν Χουκ, πάει στο διάολο... Ομως τούτοι εδώ είναι από τ'Αγραφα! Εννοώ όντως από τα Αγραφα, την περιοχή. Η τα Γκράβαρα. Η την Ανω Νταβραντομηλίτσα. Η τον Κάτω Ξερασοπόταμο. Η το Ανω-Κάτω Σωβρακοχοχλιουδάκι. Μα τους έχετε ακούσει πώς μιλάνε στα κανάλια?

...

...

...

ΥΓ1- Γι'αυτό το έκανα κι εγώ ροζ το μπλογκ, να ανοίξει το μάτι μου. Κι ας μην βλέπω ούτε τη μύτη μου, πόσο μάλλον το μάτι μου στα σκοτάδια!!!

ΥΓ2- Σήμερα είχα ένα εξοντωτικό 4-ωρο ραντεβού με τον οδοντίατρό μου και κάπου 15 διαφορετικούς από τους τροχούς του (είμαι πλέον πεπεισμένη ότι ανήκει στη Λέσχη των Uber Sadists, όπως επίσης ότι είναι θεόκουφος, μιλάμε δεν κούνησε βλέφαρο όσο με άκουσαν μέχρι την Χαλκίδα!!!). Ο μεγάλος μου τρόμος ήταν μη τυχόν και κοπεί το ρεύμα την ώρα που ήμουν με τα ζωντανά μου δόντια εν πλήρη κατεδαφίσει πριν τα σφραγίσει (σαν μαντινάδα ακούστηκε τώρα αυτό!), γιατί πόση αναισθησία να άντεχα να μου σουτάρει μέχρι να ξανάρθει το ρεύμα? Κι αν εγώ πνιγόμουν στο προβληματάκι μου, τι να έκαναν άραγε οι πολύ σοβαρά άρρωστοι? Ισως στα νοσοκομεία με τις γεννήτριες να είναι όλα οκ. Στα σπίτια ή τα Ιδρύματα ή τους Οίκους Ευγηρίας όμως? Το δικό μου είναι πρόβλημα-παρανυχίδα σε σχέση με άλλα φυσικά, αλλά αναρωτιέμαι γενικώς, πόσο κοστολογούν οι απεργοί τον ανθρώπινο πόνο?.... Η τη χασούρα στις δουλειές? Κι οι άλλοι οι προκομμένοι, με το σκουπιδαριό τους ν'ανθίζει "Σα να μπαίνει η Ανοιξη"?!......

ΥΓ3- Αραγε μέσα στα σπίτια των 300 μας, κόβεται το ρεύμα? Κι απ'έξω, έχει σκουπίδια να βγάζουν χέρια, πόδια, πλοκάμια?...

ΥΓ4- Μου λείπει τέτοιες ώρες ο Λορδ Μπάυρον, σας το έχω ξαναπεί... Ας βγει έστω και στον Χίο, μια τόση-δα δηλωσούλα! Ακόμη και μια τζούρα: "Να είσθε ευγνώμωνες που ο Στρατηγός Ανεμος δεν φέρνει τη μπόχα στο Κεφαλόσκαλό της Υπομονής σας!" θα μου έκανε. :ΡΡΡΡΡ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Τα Δυο Πόδια Σ'Ενα Παπούτσι!

Εχω την εντύπωση ότι οι του δημόσιου βίου κάνουν διελκυστίνδα (sic) για το ποιός θα μας τα βάλει και τα δύο τα πόδια, μην πω και τα δυό χέρια και μισό αυτί, σ'ένα παπούτσι. Οπότε οι εντυπώσεις κλέβονται από τη ντηζαϊνιά εσοδείας Spring 2008: ΚΑΙ να πονάει κιόλας ΚΑΙ να είναι όσο το δυνατόν μη περπατήσιμο... Αλλά να φαίνεται ΚΑΙ σούπερ-γουάου το πατούμενον: έχουμε μια μούρη οι Ελληνες όλη δική μας! Φαίνεται και από τις πόρσε που κυκλοφορούν στο δρόμο, η κατασκευάστρια εταιρία νομίζει ότι της κάνουμε πλάκα...


Αυτό λοιπόν (πάνω και κάτω, δύο εκδοχές παρακαλώ, για πρωινό και βραδυνό ντύσιμο αντιστοίχως) το δανείστηκαν από τον Marc Jacobs. Oνομάζεται "Το Ανάποδο Τακούνι" -για ευνόητους λόγους- και προορίζεται για όλους όσους αντιτίθενται στο καινούριο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το θεωρούν ένα βήμα πίσω. Για φορέστε τα: τολμάτε να κάνετε ένα βήμα πίσω? (Η σούρδα στο τσεπάκι!)


To επόμενο μοντελάκι -δανεισμένο από τον Alexander McQueen- προορίζεται για όλους όσους πιστεύουν ότι δεν βαδίζουμε επί σταθερού εδάφους σε καμμία από τις επί της εξωτερικής πολιτικής διεκδικήσεις μας. Ηδη τα λανσάρει η Ντόρα μας και ψάρωσε την Κοντολίζα! (Λίγο το'χεις να αισθάνεσαι, κοτζαμάν αναπληρώτρια πλανητάρχης στην έδρα σου, σαν τον νάνο στη χώρα του Γκιούλιβερ?) Φορώντας το κι εμείς, αυτόματη εθνική υπερηφάνια, τύφλα νά'χει ο Αττίλας, ο Κόναν, ο Μεγαλέξαντρος - ωχ, μην ξύνω πληγές τώρα...


Ακολουθεί και η κορωνίς της επίδειξης, με τα άρτι αφιχθέντα παπουτσάκια από τον (μισογύνη, μισάνθρωπο και γκεμπελικό, ρε τί'ν'τούτος?!) Antonio Berardi. Ονομάζονται "Καθόλου Τακούνι!" (γιατί άραγε?!) και είναι δομικώς και στατικώς άρτια, όσο και αν δεν τους φαίνεται, καθώς η (διπλόπιττη) σόλα είναι ενισχυμένη με έξτρα βάρος για να μην μπατάρεις προς τα πίσω. Απευθύνονται σε όλους όσους εξακολουθούν να κάνουν αντιπολίτευση (δεν εννοούμε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΕΣ, αυτά είναι νιαουρίσματα), θίγοντας ας πούμε τα κακώς κείμενα από τις εκπομπές τους και τα +μπλογκς+ τους! (ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ!) .

Μη γελάτε όμως, οι φασιονβικτιμίζουσες Γκουίνεθ Πάλτροου, Κάμερον Ντίαζ και Βικτώρια Μπέκαμ (καλά, λείπει το ξείγκλωτο από τη Σαρακοστή?) ήδη έχουν κάνει ουρά να τα προφτάσουν, οι υπόλοιπες κοινές θνητές κάθονται απλώς στο πηνίο της εναμισυμηνιάτικης αναμονοξεφτίλας!


Εγώ τώρα πειράζει να διασκεδάσω τον πόνο μου με ολίγη από Πράδα, κάτι εμπριμέ για πρωινή εμφάνιση στο Ταμείο Ανεργίας... και κατόπιν κοριτσακιμετασπιρτικό ψάξιμο πατατόφλουδων στο τέλος της λαικής κάτω από το σπίτι μου, κατά τις 3 που τα μαζεύουν... λίγο πριν περάσει το απορριματοφόρο του Δήμου (όχι του Νίκου) να μαζέψει αυτά που ούτε τα σκυλιά δεν τρώνε (αλλά έχω δει γέρους και γριούλες να τα μαζεύουν ευλαβικά από κάτω για να βγάλουν το φαί τους...)...

... και κάτι πιο αμπιγιέ για βραδυνό μεροκάματο στην ιερά λεωφόρο του έρωτος Συν-γγρού (διότι έχω και ένα κάρο ΔΕΚΟ να πληρώνω, για να μην έχω ούτε φως ούτε ρεύμα ούτε τηλέφωνο -τα ασύρματα θέλουν κι αυτά ρεύμα γμτ!-, ούτε νερό οσονούπω, που θα πλακώσει καλοκαίρι και θα μας τα ξανακάνουν τσουρέκια "Μην το σπαταλάτε" και "Μην το σπαταλάτε!" λες και φταίμε εμείς!) . Αυτά τώρα, σοβαρά, μου αρέσουν, αλλά άντε να τα βάλω χωρίς να αισθάνομαι ότι όλοι με κοιτάζουν θαυμάζοντας το υπερμεγέθες ψώνιο μου!



ΥΓ1- και για όσους έχουν καβαλλήσει το καλάμι και φαίνεται, οπότε πρέπει να το ξεκαβαλλήσουν, χωρίς όμως να χάσουν σε πόντους, το ΛΑ.Ο.Σ. τους τρώει στο φωτο-φίνις με ανατομικά πελματάκια που μπαίνουν κάτω από την πτέρνα: προσθέτουν ύψος, ξεφλουδίζουν ως post-it κιόλας, ώστε να έχουμε πάντοτε την επιθυμητή αύξηση σε κάθετους πόντους (δεν βοηθάει στους οριζόντιους, σόρρυ). Ο παγωνόφραντζος, κρωξοκέλλαδος και αντρασδυομετραπαραενάμισυ Αδωνις δάκρυσε από δέος, άμα τη αφίξει τους επί ελληνικού εδάφους.


ΥΓ2- μη δω καμμμιά να τα φοράει τα ντηζαινάτα εκτός πασαρέλλας ή πίστας το πολύ, ξέρασα πάνω στα πόδια τους!!!!

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Politics in Action!

Η Χίλαρι προηγείται, ο Ομπάμα ακολουθεί από κοντά.


-Κοντολίζα, θα σου πω κάτι αλλά να μείνει μεταξύ μας: θέλω να κερδίσει ο Ομπάμα.
-Μα αυτός είναι μαύρος!



-Τη βυζαρού με το κόκκινο φόρεμα, που είναι αριστερά από τη μάνα σου, δεν την έχω πηδήξει!



-Βαγγέλη, ο Τσίπρας μας κλέβει ψηφοφόρους. Τι θα κάνουμε;
-Θα ρωτήσω τον Μάκη αν έχει κάνα βίντεο με τον Τσίπρα να φιστικώνει καμιά ανήλικη!



-Αλέκο, μήπως σας περισσεύει κάποιος που να μοιάζει στον Τσίπρα;
LOLOLOLOLOLOLOL!!!!!
Από e-mail που κάνει το γύρο των γραφείων! :))))

Μασεντόνι-ας Σεντόνι-α!

Δερμεντζόγου, 08.11.04. Σκεφτείτε και 16 χρόνια πριν που κάναμε τους μάγκες και τους κόψαμε το βήχα εμείς, οι πελώριοι... Τώρα σεντονιάδα μπας και σώσουμε τα προσχήματα τουλάχιστον... γιατί από ουσία, άντε μην φουντώσω πάλι βραδιάτικα!
(κι εσείς ρε... "γείτονες", βαλτοί είστε και θέλετε να σκάψετε το λάκο σας με τη χώρα που κοντεύει να γίνει ο επίσημος χορηγός σας στις μπίζνες?!)

Να Γιατί ΔΕΝ Φτάνει το ΙΚΑ για Ολους...

... γιατί το αλλοδαπό δεν σκάβει αρκετά γρήγορα, να πληρώνει ένσημα για 11 μεροκάματα τη μέρα!


Η φωτο είναι από το φο-βε-ρό μπλογκ bang-gr. Τσεκάρετέ το! :))))

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Τούρτεεες! Κι 'Αλλες Τούρτεεες!!!


- "(Γι-)'Εφτασεεεεε!!!


Ελαελαέλαααα, έλα στοιχηθείτε, όλοι θα πάρετε, γιααα μπείτε στην ουρά, οι σκουπιδιαραίοι πρώτοι, οι της ΔΕΗ να περιμένουν λίγο, σερβιρίστηκαν και χτες... Ελα εσύ παιδί μου ο συμβασιούχας καθαριότητας, στη σειρά σου, ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟΥΡΤΩΘΕΙΤΕ ΛΕΜΕ!!!"

(ρε κοίτα στην Ελλάδα που κανείς δεν μένει παραπονεμένος στην τελική, δε δουλεύουν όλοι αυτοί τόσες μέρες, τα ζαχαροπλαστεία όμως χρυσές δουλειές!!!)


ΥΓ - Λουκρητία rulez! ... που γεννήθηκα Ελληνίδα! :ΡΡΡΡ

Δεν θα μπορούσα να το συνοψίσω κομψότερα όλο αυτό που τραβώ (κι εγώ και το σύνολο φυσικά των συμπολιτών μου), από όσους κάνουν κατάχρηση απεργιών. Κι από κει που έχουν οριστεί διαχειριστές αγαθών κοινής ωφελείας, έχουν γίνει οι τιμωροί ολόκληρης της χώρας. Τόσες φορές τη γλύτωσα -κοντά μια βδομάδα- πχ στα σβηστά κωλοφάναρα, αλλά μερικοί μπροστά μου το λούστηκαν το ωραιότατο τροχαίο! Εμένα μου κληρώνει στον λήγοντα: είμαι με απλό νάρθηκα από γλύστρα που έφαγα στα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο (εμ, κι αυτά τα ρημαδιασμένα είχαν πάρει τα όρη και τα βουνά, αδύνατον να περάσεις χωρίς να τα πατήσεις!!!)

Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Είμαι Κουρασμένη- Είσαι Κουρασμένος - Είναι Κουρασμένος - Είμαστε Κουρασμένοι...


... Πάει η παρτούζα και σήμερα!

Κάτι πρέπει να γίνει, αυτό το ασφαλιστικό μας έχει τσακίσει τα νεύρα! :ΡΡΡ

Ελληνική Εξωτερική Πολιτ-Υπεροχή.


Καλά, το ότι όλος ο κόσμος λέει την Πόλη "Istanbul" και μόνο εμείς "Κωνσταντινούπολη" (κι από πίσω ο Σπανουδάκης με χορωδία: "Πά-λι με χρό-νια με και-ρούουουους, ααα-ααα, εμπρός να πά-ρου-με την Αγιά-Σοφιάααα"), δε μας υποψιάζει για κάτι?

Λέω, μήπως...

Είναι να "το έχεις" ρε παιδί μου στα της εξωτερικής πολιτικής τόσα χρόνια... φτου μας, τέτοιο φυτώριο ταλέντων!

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Γιατί πήρες και Σύνταξη κι Εφάπαξ Πατέρα?


Γιαααα να αντιστρεφόντουσαν για τα επόμενα 10 χρόνια οι ρόλοι, να έκαναν το εξαιρετικό πακετάκι "Καριέρα ΚΑΙ παιδιά - Stress μέχρις εσχάτων - Κούραση μέχρι λιποθυμίας - combo" οι βουλευτές-πατεράδες, να σας έλεγα εγώ αν θα άντεχαν να πάρουν σύνταξη στα 60 τους (ειδικά με ανήλικο παιδί στο σπίτι!)

Μα τι λέω, εδώ ούτε 10 μήνες δε θα άντεχαν, και θα ψηφιζόταν ολομελώς η πλήρης (κι ενισχυμένη!) σύνταξή τους στα 35. Ακόμη και με την ΣΚΕΨΗ να κάνουν παιδί και να το συνδυάσουν με δουλειά!...


Ε, ΕΙΣΤΕ ΓΥΦΤΟΙ!

(και ζητώ συγγνώμη από τους original γύφτους!)

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

ΔΕΗ μου το ΜΑΝΤΗΛΙ σου...


... για να μην πω ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ σου!

Και μετά όλες τις βρισιές που ξεστομίζω τρεις μέρες τώρα με τις διακοπές ρεύματος - έχω φτάσει σε αυτόματο έλκος, νομίζω δε μου έμεινε τετραγωνικό εκατοστό στομαχιού που να μην έχει γίνει γραβιέρα...!

Λοιπόν, καρντάσια, καλή και άγια η απεργία. Συμφωνώ με τα αιτήματά σας, καλά κάνετε και τα διεκδικείτε, γειά στο στόμα σας.

ΑΛΛΑ όχι εις βάρος μας!!!

Δηλαδή αν δεν σας περάσει ούτε αυτό, μετά τι θα μας κάνετε, θα κάνετε βίζιτες πόρτα-πόρτα να μας σπάτε στο ξύλο?! Και μη μου πείτε πως ξέρετε ότι εμείς δεν φταίμε σε τίποτα, γιατί δεν το δείχνετε καθόλου!

Περιττό να πω για το πόσος κόσμος έχει καταταλαιπωρηθεί, και για πολύ σοβαρά ζητήματα: εργασίας, υγείας, παιδιών, υγείας των παιδιών του (το χειρότερο!), με τις ανεγκεφαλιές σας. Τις οποίες καλύπτετε κιόλας πίσω από το "Φανταστείτε σε τι σημείο έχουμε φτάσει, να στρέφουμε όλη την κοινωνία εναντίον μας, αλλά δε γίνεται αλλιώς!"....

Τι λέτε καλέ?! Να κρατάτε όλη τη χώρα όμηρο, και να μη γίνεται αλλιώς?!?!?!


Μωρέ δεν αξίζουμε όχι το "Μακεδονία" να διπλοσφραγίζουμε, ούτε το "Hellas/Eλλάς", ούτε καν το "Greece/Γραικία". Ζιμπαμπουϊστάν και πολύ μας είναι!

Πόσο μα ΠΟΣΟ θα ήθελα να ζω σε μια χώρα που και μόνο η νύξη στον αέρα ότι μπορεί και να σκεφτεί κάποιο σωματείο να κάνει απεργία εις βάρος του συνόλου, θα ήταν αρκετή για να φέρει αποτέλεσμα...

Αλλά αυτό θα απαιτούσε και μια κυβέρνηση, να πω καλύτερα κυβερνήσεις, που θα είχαν τσίπα σε όλα τα επίπεδα, λύσεις για την ανεργία και καμμία διάθεση ρουσφετιού, ώστε να μην φτάσει ποτέ η επιχείρηση σε αυτό το χάλι και έτσι να μην χρειαστεί επ'ουδενί να γίνει αυτή η νύξη. Ποτέ των ποτών, και για κανένα λόγο.

...

...

...


Ποιός ήρθε?



ΥΓ- μη με ευχαριστείτε για το κέρασμα καρντάσια, η ευχαρίστηση είναι όλη δική μου! :ΡΡΡΡΡΡΡΡ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Εδώ είμαι βρε...


... δε χάνομαι, αλλά η ζωή μου "συμβαίνει" όσο εγώ είμαι απούσα κάνοντας σχίζες πράγματα και διεκπεραιώνοντας τρελλές υποχρεώσεις. "Ολες οι φούριες έρχονται μαζεμένες", έλεγε η γιαγιά μου. Μόνο που δε μου είπε πότε διάτανο φεύγουν!

Επανέρχομαι.

(μισό να ενσωματωθώ στο ταπεινό σαρκίον)

ΥΓ- Ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματά σας και την ανησυχία σας, συγνώμη που δεν έχω απαντήσει εγκαίρως. Κουλό σκυλί ψόφο ντεν έκει (μου εύχομαι)... Και συμπαθάτε με, λίγη υπομονή να ξαναμπώ σε ρυθμούς στοιχειωδώς ανθρώπινους...