Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2006

Three little things about Men

Τρεις μικρές εκπλήξεις στον δρόμο προς τους άντρες:


Πρώτη Εκπληξη: Οι άντρες έχουν απαλά χείλη. Μπορεί να είναι σκασμένα, να έχουν πάνω τους αλμύρα, να είναι μες τη σκόνη και το χώμα, αλλά τα χείλη τους είναι απαλά σαν και τα δικά μας. Ολες τις φορές. Κι ας τα κάνουν τάχα μου ρωμαλέα και τραχειά, να μιλούν και καλά δύναμη. Δεν...



Να ρουφάνε, να δαγκώνουν, να πονάνε – είναι απαλά. Και μόνον που ξέρεις ότι μπορούν να σε φιλήσουν με το πιο ανεπαίσθητο άγγιγμα, σε κάνει να τους εμπιστεύεσαι γι’ακόμη μία φορά.


Δεύτερη Εκπληξη: Οι άντρες έχουν βαρύ σώμα. Κάτω από τις τρίχες ή όχι, το λίπος ή όχι, τη μαγκιά ή όχι, οι άντρες έχουν βάρος. Ακριβώς αυτό που οριακά μπορείς να σηκώσεις πάνω σου χωρίς να συνθλιβείς.



Κι αυτό το βάρος αλλάζει, από άντρα σε άντρα. Και στον ίδιο άντρα, από φάση σε φάση. Το μόνο που μένει σταθερό, είναι η δική μας ανάγκη να το μεταφράζουμε σε ειδικό βάρος. Να βγάζει νόημα.


Τρίτη Εκπληξη: Οι άντρες δεν έχουν ρίζες. Το μόνο που έχουν για βάση, είναι το γράπωμα γύρω από μια γυναίκα- αν είναι τυχεροί... Μπορούν να βγάλουν ρίζες ίσως, μα με πολύ κόπο. Και ποτέ με τη φόρα φυτρώματος που έχουμε εμείς.


Γι’αυτό και μας χρειάζονται τόσο πολύ. Οχι για να γεμίζουν το είναι τους με τον έρωτά μας, αλλά για να ζεσταίνουμε την ύπαρξή τους με τη σταθερότητά μας.


Αν τους παραχαιδέψουμε πάντως, από ρίζες πάνε κατευθείαν στα φτερά, χωρίς ενδιάμεσα. Αυτά τα βγάζουν μ'ευχαρίστηση, να κάνουν γύρους όσο εμείς είμαστε δεμένες στη γή...

(κι έτσι και πετάξουμε κι εμείς, χάνουνε τ'αυγά και τα πασχάλια!!!)

Aphrodite said... in
nikosdimoublogspot.com, post "Γυναίκας Εγκώμιο", 09.05.06