Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Με τα Χεράκια μας, Βγάζουμε τα Ματάκια μας...


Τα σκατώνεις μέσα:

για να αυξήσεις τα έσοδα και να μειώσεις τα έξοδα, κυνηγάς ανελέητα τον απλό κόσμο και του φορμάρεις το σκληρότερο ασφαλιστικό των τελευταίων 50 χρόνων (σκληρότερο στο κομμάτι των εισφορών, γιατί στο κομμάτι των παροχών... γελάμε!) και μια φορολογία άνευ προηγουμένου, just because. Ταυτόχρονα, ρίχνεις και κάνα πυροτεχνηματάκι για τα μάτια του κόσμου, που θέλει να δει τους ενόχους της οικονομικής διαφθοράς στη φυλακή και τα λεφτά πίσω, βάζοντας πλάτη στους πραγματικούς κλέφτες.

Τα σκατώνεις έξω:

αφήνεις απλήρωτα ΜΜΕ τα οποία χρησιμοποίησες σε όλες σου τις καμπάνιες για την προβολή της χώρας σου (από CNN μέχρι το περιβόητο πια Focus), στέλνεις ασυνεπείς, χαραμοφάηδες και καλοπερασάκηδες ευρωβουλευτές επί σειρά ετών (σταγόνα στον ωκεανό οι υπεύθυνοι και άξιοι), στέλνεις και πρωθυπουργούς και τσάρους τον έναν πίσω από τον άλλον, να προσπαθούν να κάνουν τον παπατζή σ'ένα παγκόσμιο χωριό που κινείται σε ρυθμούς Λας Βέγκας.


Τα σκατώνεις και μέσα κι έξω:

έχεις εμάς ομήρους σου, να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει, υποκύπτεις σε κάθε συντεχνία, σύλλογο, απεργία, συλλαλητήριο αφού μας έχει κάνει τη ζωή κόλαση κρατώντας μας με τη σειρά του ομήρους (κόβουν το ρεύμα, τις συγκοινωνίες, την ενημέρωση, τη βενζίνη, την περίθαλψη, τους εκτελωνισμούς, τι να πρωτογράψω, που νά'ναι καλά και να χτυπιούνται για τα αιτήματά τους, γιατί αν δεν κάνανε φασαρία κι αυτοί δεν θέλω να σκεφτώ τι άλλο θα μας φοράγατε, αλλά ΝΙΣΑΦΙ με το να μας πηδάνε τη ζωή επιτέλους!).

Και ταυτόχρονα, για να τα σκατώσεις ακόμη καλύτερα μέσα κι έξω:

έχεις και τους ξένους που έρχονται και θα δώσουν το φιλί της ζωής έστω στον τουριστικό κλάδο (που παραπαίει αλλά είναι ακόμη κεφάλαιο για τον τόπο), κι αυτούς ομήρους στην σχιζοφρένεια της κάθε συντεχνίας, συλλόγου, απεργίας, συλλαλητηρίου (που είπαμε, να διεκδικούν και να κάνουν σαματά, αλλά ΟΧΙ εις βάρος του τόπου ρε σεις, εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής, πώς το λένε! Εκτός αν είστε βαλτοί κι εξυπηρετείτε άλλα συμφέροντα...). Να μη μείνει δλδ με καμμία Παναγία ανενημέρωτος ο έξω κόσμος για το τι μπουρδέλλο είμαστε!

Και από προώθηση της Ελλάδας, μούγκα!

Από έστω ενημέρωση ότι "το και το, έχουμε αυτά κι αυτά τα προβλήματα, αλλά κάνουμε αυτό κι αυτό", και ταυτόχρονα στήριξη στις μόνες cashcows που μας έχουν απομείνει, ναυτιλία, πράσινη ανάπτυξη, τουρισμό, τίποτα!

Εκκωφαντική σιωπή!

Το να γίνουμε η χώρα της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, αδιαμφισβήτητα ελκυστική για επενδύσεις στο άμεσο μέλλον, χλωμό.


Δεν έχουν χαθεί ακόμα όλα όμως. Παίξτε τα χαρτιά σας σωστά. Θα κερδίσουν από μας αν καταστραφούμε ολοσχερώς. Θα κερδίσουν όμως από μας ακόμη κι αν πιαστούμε μόνοι μας απ'το γιακά μας και σωθούμε.

Δεν παίρνετε το λοιπόν καμμιά επαγγελματική συμβουλή από τους ειδικούς στον χειρισμό δημόσιας εικόνας κρατών ολόκληρων?

Δεν είναι ντροπή, τόσες και τόσες χώρες το κάνουν...