Κυριακή, 8 Ιουλίου 2007

Μυρωδιά Πήραν. Το Μήνυμα Ομως?Το καλύτερο της ήσυχης αυτής διαδήλωσης ήταν οι μούντζες που έπεφταν βροχή κατά 300-κάρεκλο μεριά.

Το συγκινητικότερο, οι στάχτες και τα καμμένα κλαριά από την ίδια την Πάρνηθα, που σκόρπισαν διαδηλωτές, κι ας τσίγλισε το "όργανον" πριν... διαλυθεί ηρέμως (sic).

Το πιο ελπιδοφόρο, ο μέσος όρος ηλικίας. Νέοι (πολλοί!) που έχουν πολύ περισσότερα ερεθίσματα από παντού (και πολλά άλλα μέρη να βρίσκονται καλοκαιριάτικα), νέοι που δεν τους αφορά άμεσα η οικοπεδοποίηση (διότι δεν έχουν ΚΑΙ αυτό το μπελά του "βίλλα στα προάστεια με playroom και πισίνα" στο όμορφο κεφάλι τους), νέοι που είναι φραπέ και τάβλι, αλλά και οικολογική συνείδηση. Που αν την είχαμε εμείς και οι προηγούμενοι από μας και οι προηγούμενοι κι από αυτούς, δεν θα είχαμε καταντήσει στην απόλυτη ξεφτίλα που ζούμε - και δε θα ζήσουμε για την ακρίβεια να δούμε πόσο θα βασανίσει τις επόμενες γενιές, οπότε ακόμη καθόμαστε στον ωραίο μας καναπέ.

(μα τι ωραίος και βολικός που είναι ώρες-ώρες ο άτιμος, όπου νά'ναι ξεπληρώνω και τις δόσεις του, που τον ήθελα γωνιακό με ανάκλιντρο και πουφ κιόλας, μια που τέτοιον είχαμε και στο χωριό...)


Beds Are Burning / Midnight Oil

Επίσης, όπως γράφει η greenpeace Greece:

"Την Τρίτη θα παρουσιαστούν οι αιτίες που αναμένεται να προκαλέσουν αλλαγή του κλίματος στο Λεκανοπέδιο αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς, Υπουργεία, Νομαρχίες και Δήμους, ώστε να αντιμετωπιστεί η άνοδος της θερμοκρασίας.

Η παρουσίαση θα γίνει σε κοινή συνέντευξη τύπου και λαμβάνουν μέρος:

* Το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
* Η Ομάδα Φυσικής Κτιριακού Περιβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
* Το Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace
* Το WWF - Ελλάς

Το κείμενο με τις προτάσεις όπως και το οπτικό υλικό θα είναι διαθέσιμα μετά την συνέντευξη τύπου και στην ιστοσελίδα μας, το μεσημέρι της Τρίτης."

Οχι απλώς ευχές σε όλους όσους κάνουν συγκροτημένα, τεκμηριωμένα και ψύχραιμα συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά και προσευχές: να εισακουστούν.
Διότι και που τα ήξεραν, από πράξεις μηδέν. Οπως διαβάσαμε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο8.07.07,

"Εγγραφο «φωτιά» του ίδιου του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ αποκαλύπτει ότι τρεις μόλις μήνες πριν από το μακελειό της Πάρνηθας, η κυβέρνηση γνώριζε ότι οι κρατικές υπηρεσίες πρόληψης και δασοπυρόσβεσης βρίσκονταν σε πλήρη διάλυση. Η επίσημη έκθεση του υπουργείου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα τη διανομή των κοινοτικών κονδυλίων έως το 2013, παραδέχεται:

* «Επικίνδυνες», όπως τις χαρακτηρίζει, «ελλείψεις στο συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών και υπουργείων».

* Απουσία σχεδίων πρόληψης δασικών πυρκαγιών αλλά και σχεδίων αποκατάστασης

* Αδιαφορία των υπουργείων στην άσκηση περιβαλλοντικής πολιτικής. Κρούει μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενες καταστροφές από πυρκαγιές -οι οποίες δυστυχώς επαληθεύτηκαν πολύ γρήγορα....." και.. και... και....

Να μη συνεχίσω λέω.

Γιατί θα αυτοαναφλεχθώ στο τέλος!