Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Η Πάρνηθα Κάηκε, Εσύ Τι Θα Κάνεις?



"Όλη η Ελλάδα καίγεται. Αυτό που έγινε στην Αχαία ίσως να είναι ακόμη χειρότερο. Στην Πάρνηθα όμως πρέπει να γίνει η μεγάλη "στροφή". Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν οι πρώτες ειλικρινείς εθελοντικές κινήσεις. Στις στάχτες της Πάρνηθας κάτι άρχισε να κινείται. Άρχισαν αντιπλημμυρικά έργα από βορειοελλαδίτες ειδικούς του είδους. Όμως δεν νομίζω ότι φτάνουν μόνο 100-200 άτομα. Δεν θα προλάβουν τις φθινοπωρινές βροχές. Και τότε, ο Θεός να σας φυλάξει!

Είμαι μακριά. Ζω στην Ξάνθη. Δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο από εδώ, παρά μόνο να σας ευαισθητοποιήσω όσο μπορώ περισσότερο.

Μην τα περιμένουμε όμως όλα από την πολιτεία. Η πολιτεία είμαστε εμείς, εσύ, εγώ. Όλοι όσοι ευαισθητοποιηθήκαμε με τις εικόνες που βλέπουμε τον τελευταίο μήνα.
Μέχρι που όμως φτάνει η ευαισθησία μας;

Θα ήθελα πάρα πολύ να δω έστω τους μισούς από αυτούς που συγκεντρώθηκαν προ ημερών έξω από την Βουλή, να βοηθούν τους βορειοελλαδίτες που ξεκίνησαν τα έργα... Γίνεται;
Αποδείξτε ότι δεν είμαστε μόνο για γκρίνια και διαδηλώσεις! Βοηθήστε!

Ζητώ συγνώμη για την κακή ποιότητα του βίντεο, αλλά δεν είχα καλή λήψη σήμερα. Ίσως από τις διακοπές ρεύματος και τις πυρκαγιές έχουν επηρεαστεί οι πομποί των καναλιών."

Εχει άδικο για το "Αποδείξτε ότι δεν είμαστε μόνο για γκρίνια και διαδηλώσεις"? (Ας θυμηθούμε και το θέμα της Αμαλίας, που όταν ήταν να αισθανθούμε ότι συμμετέχουμε σε κάτι που μίλησε στο συναίσθημα και μάλιστα ανώνυμα, όλοι πρώτοι! Στο δια ταύτα όμως με την επώνυμη διαμαρτυρία -την βλέπετε και σε κρόουλ στο μπλογκ- και τα επί μέρους που οφείλουμε να κάνουμε όλοι... περιμένουμε πρώτα να ξεκουνηθούν οι άλλοι!)


Για περισσότερα, στο
krogias' blog