Κυριακή, 22 Ιουλίου 2007

Γελλάς Update!

Και αντιγράφω από το official gellas.blogspot:

"Το project "Γελλάς" είναι μια ιδέα που στηρίζεται στο Internet, το Intranet και την εφαρμογή όλων των ηλεκτρονικών μέσων που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια non-paper επιχείρηση, που εκμεταλλεύεται όλα τα σύγχρονα εργαλεία για να αναδειχθεί η δουλειά νέων ανθρώπων.

Σε πρώτη φάση εκτυπώθηκε η εφημερίδα «Γελλάς», που στις 15.07.07 κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα και αποτέλεσε ταυτόχρονα προπομπό και όχημα για να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα. Επιλέχθηκε η καλοκαιρινή περίοδος, ώστε να ελεχθούν τα αντανακλαστικά του χώρου & του κοινού με τη μικρότερη δυνατή επένδυση, κι επίσης η έντυπη μορφή, ώστε να έρθουμε σε επαφή και με κοινό το οποίο δεν έχει πρόσβαση σε υπολογιστή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που την στήριξαν στην πρώτη της έκδοση. Επίσης τους bloggers γιατί το feedback όλων των αποχρώσεων που μας παρείχαν, ήταν από μόνο του υλικό το οποίο δεν θα μπορούσε ούτε η καλύτερη έρευνα αγοράς να μας το προσφέρει τόσο άμεσα.Πιστεύουμε πως κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη χώρα μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα blogs. Σε αυτούς απευθυνθήκαμε για να φτιάξουμε ένα project που όχι μόνο να διαβάζεται (εντός κι εκτός internet) ευχάριστα, αλλά και να περνάει μηνύματα υπέρ της συνειδητοποίησης της νέας γενιάς. Στο κομμάτι της εφημερίδας «Γελλάς», το θέμα δεν ήταν η προσωπική προβολή ονομαστικά, μια κι αυτό θα μπορούσε να γίνει ατομικά μέσω blogs, αλλά ένα παιχνίδι με καινούριες περσόνες-nicks. Για την έκδοση της 15.07.07, άλλοι (ναυαγός, zoi20, fight back, lex luthor, κ.α.) συνεισέφεραν συγγραφικά και άλλοι (Αphrodite) συνεισέφεραν στην προώθηση της έκδοσης διαδικτυακά.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία της δεύτερης και πιο ολοκληρωμένης φάσης, με σκοπό να είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο.

Σας ευχόμαστε Καλό και Χαρούμενο Καλοκαίρι!

H Διεύθυνση


Σημ.: η έγχρωμη μπάντα στην κορυφή του blog είναι το γαλάζιο-πορτοκαλί λογότυπο και το σήμα της αγελαδίτσας που είχε η εφημερίδα, με επεξεργασία fractal-art. Η μουσική υπόκρουση είναι το Street Spirit των Radiohead σε Funkagenda remix."

Αντε λοιπόν Καλή Επιτυχία στο project και με το καλό οι νέες περιπέτειες από Σεπτέμβριο! (Αλλά στην ίδια παράγραφο το "από τα μεγαλύτερα ταλέντα" και το "Aphrodite"? Υπερβολές...!!!)


ΥΓ- Να μην ξεχάσω να μεταφέρω θερμά ευχαριστώ στον Τάσο Θεοδωρόπουλο του "Πρώτου Θέματος", που στη στήλη του "Κλαρίνα Μπουράνα" της 22.07.07, αντί για στηλιτευτική κριτική, τελικά έκανε διαφήμιση στην Γελλάς! Rumors have it ότι ποτέ δεν είχε φανταστεί η διεύθυνση της εφημερίδας, πριν καν φανεί το δεύτερο σκέλος του εγχειρήματος, να γίνεται το πρώτο τεύχος... συλλεκτικό! Εχουν σπάσει τα τηλέφωνα να το ζητούν!!! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σαν παλιός και καταξιωμένος του χώρου, το να ορίζει το ότι: "Αμειβόμενος ή μη, ο δημόσια διατυπωμένος γραπτός λόγος είναι δημοσιογραφία", εξισώνοντας τους bloggers με τους "κλασικούς" δημοσιογράφους, είναι από μόνο του ένα κομπλιμάν (νομίζω)! Καλό σου Καλοκαίρι και μιλ μερσί! ;)