Τρίτη 29 Μαΐου 2007

Αμαλία Σήμερα σε Βλέπουν Ακόμη Περισσότεροι!


Το θέμα της Αμαλίας άπαξ και είναι πλέον σε πρωτοσέλιδο στον Ελεύθερο Τύπο "H εικονική αγάπη στο internet έγινε αληθινή", διαβάζεται σε όλες τις πρωινές εκπομπές των καναλιών (αυτές που παίζουν ως τις 10:00 πμ, όχι τα "πρωϊνάδικα" καφεδο-ντιριντάχτα, να εξηγούμαστε!), μαζί με τους άλλους τίτλους ειδήσεων της κάθε εφημερίδας.

Τα ΝΕΑ έχουν επίσης αφιέρωμα "Η Αμαλία δεν γράφει πια εδώ / Η γυναίκα που συγκίνησε την Ελλάδα έχασε τη μάχη που έδωσε χωρίς συμμάχους".


Στα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΕΤ ("Πρώτη Γραμμή", Λυριτζής/Οικονόμου) και του ΑΝΤ-1("Καλημέρα Ελλάδα", Παπαδάκης), η απάντηση στο εάν ενδιαφέρονται για τον ντόρο που έχει ξεσηκώσει το θέμα ή εάν έχουν προγραμματίσει εκτενέστερη αναφορά, ήταν ένα πολύ εύγλωττο "ΟΧΙ!".

Από το Star ("Κάθε Μέρα Καλημέρα", Λιβανίου) σε τηλεφωνική επικοινωνία μας είπαν ότι πιθανόν θα ζητήσουν κάποιες πληροφορίες κάοια στιγμή, και ο Alpha ("Καλημέρα σας", Αυτιάς) έχει κατειλημμένες γραμμές οπότε δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Ο ΣΚΑΙ είχε αναφερθεί παλαιότερα στο μπλογκ της Αμαλίας, και σε σημερινή επικοινωνία μας έδειξε ενδιαφέρον τουλάχιστον να ενημερωθούν οι συντάκτες για το τι γίνεται στα μπλογκς για το "δια ταύτα". Ακούστηκε -προς τιμήν τους- κι ένα πολύ τρυφερό "Τι να το αναπτύσσαμε παραπάνω μετά τον θάνατό της, σεβαστήκαμε τη μνήμη της άτυχης κοπέλλας και την οικογένεια...".

Από κει και πέρα, σε όλα τα κανάλια που κάνει ανάγνωση των πρωτοσέλιδων ο όποιος δημοσιογράφος, ανατριχιάζει και κομπιάζει, έως τσακίζει φωνή. Αλλά πέραν κάποιου μίνι-αφιερώματος, όπως θα αναφέρω παρακάτω, γροθιά στο μαχαίρι ουδείς. Επικέντρωση στην Αμαλία ως ασθενή (σε στυλ "αχ την καημένη, πωπω!", "βρε οι γιατροί!"), κι όχι ως σύμπτωμα ενός τεράστιου κοινωνικοπολιτικού προβλήματος που μας βασανίζει όλους.

Το ρεπορτάζ στο Mega ("Κοινωνία Ωρα Mega", Καμπουράκης/Οικονομέας) για παράδειγμα, που επιμελήθηκε η Μαρία Παύλου, ήταν κατατοπιστικό όσον αφορά το δράμα της Αμαλίας και κατέληγε σε ένα "Αντίο Αμαλία", αλλά στο "δια ταύτα"... αφήστε καλύτερα.


Οι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές βέβαια έμειναν κεραυνόπληκτοι, όπως θα δείτε και στην φωτο, αλλά δεν σχολίασαν τίποτε πέραν ενός "Μάλιστα" και κούνημα κεφαλιού. Κι αμέσως πέρασαν σε διεθνείς ειδήσεις.


Στο Alter τώρα ("Καλημέρα με τον Τέρενς", Κουίκ), το αφιέρωμα ήταν μεγαλύτερο, είχε και αποσπάσματα από συνέντευξη με τον Γ. Κλούβα (ογκολόγο) που μίλησε πολύ γλυκά για την Αμαλία. Η δημοσιογράφος προχώρησε ελάχιστα παραπάνω και στο τέλος ο Κουίκ διάβασε απόσπασμα από το δισέλιδο αφιέρωμα του Ε. Τύπου (το κομμάτι που γράφει ο πατέρας της).


Εκείνη την ώρα στο διπλανό παράθυρο βρισκόταν ο Μ.Ψωμιάδης, και ο Κουίκ προσπάθησε να συζητήσει λίγο μαζί του την αντιμετώπιση που είχε η κοπέλλα μας από τον ιατρικό κόσμο. Φευ! Ο πολιτικός το ξεκίνησε "κακούργα κενωνία" και το γύρισε γρήγορα στο ότι δεν έχουν λεφτά οι Νομαρχίες. (Τι περιμένατε?)


Συμπέρασμα: Από τα τρία βασικά, Γολγοθάς Αμαλίας, αγώνας για τα φακελλάκια, αγώνας για τη γραφειοκρατία, το πρώτο γνωστοποιήθηκε.


Πάμ'παρακάτω....



ΥΓ- Αχ Αμαλία, σοφή η κίνησή σου να μην φθαρείς στα κανάλια και τα παράθυρα!