Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Κόλλυβα ή Μούτζες 10-δάκτυλες?


Πέθανε σήμερα ο Αμερικανός Paul Tibbets (δείτε λίγα ψιλά εδώ), ο πιλότος του B-29 αεροσκάφους (με το όνομα της μανούλας του, μην πω καμμιά χοντράδα τώρα, Enola Gay), που έριξε την την πιο διάσημη ατομική βόμβα της ιστορίας στη Χιροσίμα.


Ο 92-άχρονος Tibbets (απόδειξη πως αν δεν φας αρκετή ατομική ενέργεια στη μάπα, ακόμη κι αν είσαι σε απόσταση βολής, παρά την κάνεις με ελαφρά, γλυτώνεις τα πάντα μετά) ήταν κυβερνήτης του πληρώματος που έριξε την ατομική βόμβα Fat Man στην Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945, προκαλώντας το θάνατο 78.000 Γιαπωνέζων επί τόπου και δεκάδων χιλιάδων μετά, φτάνοντας τους 140.000 σε σύνολο πληθυσμού 350.000 ψυχών.


"If Dante had been with us on the plane, he would have been terrified," Tibbets said later. "The city we had seen so clearly in the sunlight a few minutes before was now an ugly smudge. It had completely disappeared under this awful blanket of smoke and fire."

(από
reuters).


Το καλύτερο? Κατά την 60η επέτειο του βομβαρδισμού και τα τρία εν ζωή μέλη του πληρώματος του Enola Gay δήλωσαν πως δεν είχαν μετανιώσει.

Ενα βασικό επιχείρημα στην όλη ιστορία είναι πως και με την επόμενη ρίψη 3 ημέρες αργότερα, αυτή του Little Boy στο Ναγκασάκι (άλλη ισοπέδωση αυτή!), ουσιαστικά τελείωσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος τον Αύγουστο του '45 με την παράδοση της Ιαπωνίας. Οπότε γλύτωσαν ποιός ξέρει πόσοι ακόμη.


Κι έρχομαι εγώ η ηλίθια να ρωτήσω πέραν των προφανών, ΠΟΣΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΟΣ μπορεί να γίνει ο άνθρωπος προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα? Και σε τι σημείο μπορεί να φτάσει το είδος μας σε ανθρώπινο κόστος αμάχων για να σταματήσει κάτι που θίγει πολιτικά τη χώρα του?

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, το πλιάτσικο του εν λόγω κυρίου έχει κάνει προ πολλού πρεμιέρα και στο διαδίκτυο. Και πολλοί θα πουν "σιγά μωρέ, και τι έγινε, κι αν δεν ήταν αυτός, θα ήταν κάποιος άλλος...". Ε, γι'αυτό έχουμε καταντήσει πλανήτης ηλιθίων υψηλών οκτανίων, που ζει την ισορροπία του τρόμου - αν είναι τυχερός και ζει στην "πολιτισμένη" Δύση. Αλλιώς ζει τον τρόμο σκέτο. Ανισόρροπο εντελώς...

Πλιάτσικο 1,

Πλιάτσικο 2.

Εμείς τι κάνουμε? Μα θέλει και ρώτημα? Τσιπς, ποπ-κορν, γρανίτες, κόκα-κόλες κι έτσι και γίνει κάνα μπραφ...


Φούντωσα!