Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Ζήσε Τον Μύθο σου στην Ελλάδα...


Να αιτηθώ κι εγώ κάτι στο Υπουργείο Πολιτισμού παρακαλώ?

Να ξαναγυρίσουμε δύο σλόγκαν πίσω στην διαφημιστική καμπάνια μας για την Ελλάδα ως τουριστικό παράδεισο. Σ'εκείνη που έλεγε "Live your Myth in Greece".

Διότι καλή αυτή που λέει τα "Live Your Senses", αλλά όποτε τη βλέπω μου έρχεται να φωνάξω: ρε είσαστε με τα right senses σας, που θέλετε κι Ελλάδα, ν’αφήσετε τη βολή στη χώρα σας, τις ανέσεις και τις παροχές σας και να έρθετε για τουρισμό στο ερασιτεχνικό μπορντέλλον? Ερασιτεχνικό, ναι, που γι’αυτό και πτωχεύει ως επιχείρηση. Αφού τρώνε οι αρχι-ιέρειες (καλό ε, πολίτικαλλιυ κορρέκτ!) την είσπραξη!

Αν κάποιος λος τουρίστος θέλει ας πούμε να δει αρχαία, ε, μέχρι να γεμίσει το δικό μας, ας πάει βρε αδερφέ στο
Βρεταννικό Μουσείο. Να τα δει καλύτερα, να έχει κι εναλλακτικές.


Χμ, ίσως μπορούμε να κρατήσουμε την αφίσα με το πάρτυ, που εκφράζει με ψιλομπηχτή το τι γίνεται στη χώρα: μετά και τα σημερινοβραδυνά, ποτέ στη ζωή μου δεν πίστεψα με τόση βεβαιότητα ότι έχουμε προδιαγραφές ν’ανεβάζουμε τον "Γάμο του Καραγκιόζη" στα κακά μας (δλδ μια στο τόσο, εμείς που είμαστε καλοί, φιλόξενοι, γεννήσαμε τη δημοκρατία και τον διάλογο, εμείς που... που... που κάναμε τόσα τέλος πάντων). Αλλά ως συνήθως το χέσαμε και παίζουμε εμπλοκή το αριστούργημα: "Η Φωλιά ΤΩΝ Κούκου" (-ρούκου). Καθημερινά, έξι προβολές στο multiplex, οι δύο πρώτες με μεταγλώττιση!


Γιατί για πείτε μου ρε παιδιά, γιατί θα τρελλαθώ στο τέλος, τι γίνεται με αυτό το σλόγκαν του 2005, τι μαγικό συμβαίνει και έχει κάτσει στους τρεις τους τόσο καλά? Αμα είναι τόσο αποτελεσματικό, να το βάλουμε σε μπουκάλι να τρελλαθούμε στο έσοδο: "Live Your Myth in Greece" σου λέει. Για δείτε:

* Καραμανλής (Ο αλεξίπτωτος αλλά τελικά γερά πακτωμένος): μωρ’δεν έβγαινε ούτε με πυρηνικά, αλλά βγήκε, κουλ, σένιος, αυτοδύναμος, και μάλιστα προς το παρόν κυβερνάει και κάνει ό,τι θέλει. Μόνος, γιατί οι άλλοι είναι οκιουπέ μέχρι να ξεμπερδεύουν με τα ποσοστά τους και ό,τι άλλο μέλλει γεννέσθαι από αύριο.

* Παπανδρέου (Ο μικρός). (Σε όλα του): έφαγε τη σφαλιάρα εις διπλούν, φορτώθηκε το βάρος όλης της ήττας, του την έφερε κι ο Μπιγκ Μπεν, όλο το ρεύμα ήταν κατά, κι όμως , κι όμως λέγω, νά΄τος πετιέται, 60τόσο του δίνουν από το 25% όσων εψήφισαν... Ο μηχανισμός γερός, η αδράνειά μας επίσης!

* Καρατζαφέρης (Ο ανεκδιήγητος): από πού κι ως πού κι ως πότε, κι όμως, εκεί, ενισχυμένος τόσο που ούτε στον ύπνο του, στο πιο τρελλό του όνειρο δεν θα το έβλεπε! Μην τρελλαθούμε ρε παιδιά, την επόμενη θα μπει και η Εφη μέσα σας λέω! Οχι μόνο αυτή, κι η άλλη, με (/για) τα πανηγύρια!


Μήπως η λύση λοιπόν και για μας το πόπολο θα ήταν να επαναλαμβάνουμε ως μάντρα (μάντρα όπως
mantra, κι όχι όπως μάντρα-ναούμ', να εξηγούμαστε!), το "Live your Myth in Greece" καμμιά 15-αριά φορές τη μέρα, μπας και ζήσουμε κι εμείς το μύθο μας στην Ελλάδα?

Εστω την μικρή μας ιστορία, να φαρμακώσουμε δλδ μια ήρεμη, νορμάλ, αξιοπρεπή, μικρή ζωούλα στο Ελλαδιστάν? Να επιβιώσουμε χωρίς να μας κάνουν κιμά οι μυθικοί (και ΤΟΣΟ Γκαστόνε) αποπάνω?!

!!!!!!