Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Τώρα Εκ-Λογικός Νόμος είναι... Εκ-Παράλογος... Θα σας Γελάσω!


Βίρα τις άγκυρες για μια τούρμπο-μπουστ ενισχυμένη αναλογική, όπου το πρώτο κόμμα θα παίρνει καμμιά 40αριά ή και 45αριά έδρες, ενώ οι υπόλοιπες έδρες θα κατανέμονται στα κόμματα με απλή αναλογική, ώστε να έχουμε βιώσιμη κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες.

Εξτρα κανονάκι, η απαγόρευση προεκλογικής συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων (άρα ξουτ τα κολλητηλίκια ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), άσε που έτσι ή αλλιώς δεν το θέλουμε το ΛΑΟΣ. Βέβαια για να ισχύσει αυτό από τις επόμενες εκλογές, χρειάζεται να πειστούν άλλοι 48 βουλευτές, πράγμα δύσκολο (άσ’τους μωρέ κι έχουν τα σεκλέτια τους τώρα, με αύξηση στα όρια του αμελητέου 3.6% στο ημερήσιο ψωρο-380-άρι τους). Αλλά και στις μεθεπόμενες να ισχύσει, αν ο ΓΑΠ δεν κάνει χοντρή κίνηση, πάλι θα τις πάρει η ΝΔ και όλα καλά.

Κι έτσι η κυβέρνηση μας, ωσάν άλλη Britney, σε μια εντελώς γκαγκά “Gimme More” εμφάνιση, αδιαφορεί για το ότι είναι εντελώς out of shape (μην πω και ήδη ληγμένη), αλλά κάνει pre-emptive κίνηση εδραίωσης της θέσης της στα πολιτικά charts.

Για να μην ξεχνιόμαστε με άλλα λόγια, εδώ είναι - κι εντός ολίγου θα ξανασκαρφαλώσει στις υψηλότερες θέσεις αποτελεσματικότητας και ROI που είχε ποτέ. Λέμε τώρα.

(Με μια βασική διαφορά: Η Britney ήταν όντως top. Η κυβέρνηση πάλι, ούτε στα καλύτερά της. Τεσπα να δω Παύλ Μπάννυ με στρασέ μπουστάκι να άδει "Γκίμμη Μωρ" έδρες κι έκλεισα η γυναίκα!).