Τρίτη 24 Απριλίου 2007

Αδικα των Αδίκων το Παλληκάρι...


Δυστυχώς πέραν των ομολόγων και των νέων κλεισιμάτων, του Γιέλτσιν καλιά του, τις εξεγέρσεις στις φυλακές, ΣΥΝ τον σκύλο του Κωστέτσου να κάνει συνέχεια εμετό για συμπαράσταση στο αφεντικό του, που τον πλήγωσε η Ευριδίκη που δεν του πληρώνει τα τσίτια που της έφτιαξε για την Γιουροβύζιον που τον παρακάλαγε γονατιστή τον παρακάλαγε (ναι, το άκουσα με τ'αυτάκια μου χωρίς να το θέλω, όσο έψαχνα γι'άλλη είδηση), έχουμε και τα τραγικά της υπόθεσης: να στέλνεις το παιδί σου πενταήμερη και να στο γυρνάνε του κουτιού.... Aπό την Καθημερινή σήμερα:

"Πνίγηκε μαθητής λυκείου σε σχολική εκδρομή

ΜΑΘΗΤΗΣ λυκείου από σχολείο της Ξάνθης, που βρισκόταν στην Κέρκυρα για πενθήμερη εκδρομή, βρέθηκε σήμερα τα ξημερώματα νεκρός στην πισίνα του ξενοδοχείου. Ενώ για ανθρωποκτονία εξ αμελείας συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.

Ο 17χρονος από το ΤΕΛ Γλαύκης της Ξάνθης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς ζωτικές λειτουργίες. Τα αίτια του θανάτου του ερευνώνται αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος μαθητής είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

O υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Καλός μίλησε στον ΣΚΑΙ και δήλωσε ότι έδωσε εντολή στον περιφερειάρχη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μεταβεί στην Κέρκυρα, προκειμένου να διαπιστώσει πως συνέβη το τραγικό δυστύχημα και εάν υπάρχουν ευθύνες καθηγητών.

«Το ερώτημα είναι να μάθουμε από τους καθηγητές, την αστυνομία και το Νομάρχη πως ο μαθητής βρέθηκε μόνος του στην πισίνα και πού ήταν οι συνοδοί» , δήλωσε ο κ. Καλός."

ΣΥΓΝΩΜΗ, ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ?!

Τι ρωτάτε ρε παιδιά, "Πώς βρέθηκε ο μαθητής στην πισίνα", ακόμη και μόνος του, αφού βράζει το αίμα του, και σιγά μην έμενε στην πενταήμερη στο δωμάτιο να κοιμηθεί?! Και "Πού ήταν οι συνοδοί", που ανάθεμα κι αν έχουν ή εφαρμόζουν τρόπο να τα "μαντρώνουν" / ελέγχουν τα παιδιά?!?!? Και λέω "εφαρμόζουν", για την καλή περίπτωση να είναι ευσυνείδητοι και τα προσέχουν με ζέση, και δεν είναι χυμαδιό σαν και μερικούς που ξέρουμε όλοι μας... Που και πάλι, το μόνο εύκολο είναι να διαφύγεις της προσοχής τους μεταμεσονύκτια...

Ακουσα και στο ραδιόφωνο ΤΙΣ παπαριές από Υπουργείο Παιδείας, για τις αναφορές επί αναφορών και τους ελέγχους και τις επισημάνσεις και τις κοινοποιήσεις από σχολείο σε γονείς και τούμπαλιν, για όλους τους εμπλεκόμενους, από ταξιδιωτικά γραφεία μέχρι το τελευταίο γεύμα, συν (κορυφαίο) black list φορέων που δεν ανταποκρίθηκαν στα συμφωνηθέντα και το λέω ποιό δυνατά:

ΣΥΓΝΩΜΗ, ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ?!

Ποιός τα παρακολουθεί αυτά ποτέ?

Μόνο όταν σκάει η στραβή έρχονται όλα αυτά στο φως - τι ΘΑ έπρεπε να γίνεται και τι έχει στα κιτάπια ως manual το Υπουργείο. Επί του πρακτέου όμως?

Κι ας μην πιάσω το σημερινό, η παλιά τραγωδία στα Τέμπη με το ξεκλήρισμα της τάξης, άλλαξε κάτι?

Α, είπα μήπως...


ΥΓ- Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση των γονιών του. Σχολείο και ό,τι συνεπάγεται αυτό υποτίθεται ότι σημαίνει ασφαλές μέρος γαμώτο!