Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

Ο Εξωγήινος Πετούσε Εξυπνα...

- "Κούλα Τρέχα! Μας Κάνουν Επίθεση οι Εξωγήϊνοι!"

-"ΜΠΖΖΖΖΖΖ.... «Μ-ι-ίλα πιου δ’νατάαα»... «κάν-ι-ει θουόρυβ’ γι-η σκου-ούπααα!»...ΜΠΖΖΖζζζγουον.... «Τι’πις? Α, ουόχ’ καλέ, ου γυιός τ’ς κ’ρά Τ’σίας απ'απέναντ’γι-είνι, που γι-έβαλ’ σκουολαρ-ι-ίκ’ ουόπ’ γι- έβρισκ’, κι αυτιά κι μύτ’ς κι φρύδια κι γλουώσσ’ κι γι-ιγουώ διν ξέρ’ τι άλλου... κι καμουώνετ’ μαθές τουν ουραίου... α ρι ξ-ι-ύλο π’θέλ’ ου κουώλος τ’!".


Πολύ μακρυά από τον γυιό της κυρά Τασίας της απέναντι πολυκατοικίας, οι Travis Taylor και Bob Boan εξέδωσαν το "An Introduction to Planetary Defense" με την επεξήγηση «A study of Modern Warfare applied to Extra-Terrestrial Invasion», δλδ ένα εγχειρίδιο με τα όλα περί του πώς η ανθρωπότητα θα μπορέσει να αμυνθεί εάν αποφασίσουν τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια να κατέβουν και να κουνήσουν τις θανατηφόρες ακτίνες απ’τα φοβερά πιστόλια τους καταπάνω μας.


"The probability really is there that aliens exist and are old enough to have technology to enable them to come here," λέει ο Taylor κι αυτό που προβληματίζει είναι το ότι μαζί με τον Boan δεν είναι οι κλασικοί αλλαντάλλων ουφο-ψυχάκηδες: ο πρώτος έχει μεταπτυχιακό σε αστρονομία και φυσική και συνεργάζεται με την Booz Allen Hamilton, ενώ μαζί με τον δεύτερο, έχουν χρηματίσει σύμβουλοι για το Defence Department και το U.S. Space Agency. Χμ....


Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον φαίνεται αρκετά πιθανό αυτό που λέει ο Taylor, ότι είναι πολύ αφελές να πιστεύουμε ότι κάποια όντα, αρκετά προηγμένα ώστε να πραγματοποιούν διαστημικά ταξίδια, θα έχουν εξελιχθεί «beyond war» σε φιλήσυχα πλάσματα.


Λέω εγώ με το πτωχό μου το μυαλό ότι αν όντως χρειάζονται το φυσικό τους σώμα, την όποια τους τρισδιάστατη κατασκευή τεσπα για να ταξιδέψουν, αυτό σημαίνει τρωτά σημεία και γενικώς μια πολύ «πρωτόγονη» ακόμη επιθυμία αν όχι κατάκτησης, σίγουρα γνωριμίας. Αλλά με το ρίσκο φυσικής εμπλοκής και άρα και πιθανής άμυνας, μη σου πω πως έτσι και την κάτσουν τη βάρκα, κάνουν πόλεμο στην ψύχρα. Αλλιώς αν είναι όντως τόσο εξελιγμένοι πέραν της πραγματικότητας του πολέμου, θα ξέρουν ήδη, ή θα μπορούν να κάνουν ταξίδια με το νου, το πνεύμα, την ψυχή, ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, εν πλήρη αρμονία, γαλήνη και ειρήνη, οπότε δε θα ανοίγει ρουθούνι... Ξανα-χμμμμ.... Η μάλλον Ομμμμμ.....


Οι Τ και Β (τι-βι, μια χαρά!), αντικρούουν τα δύο κυρίως ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με το αν είμαστε μόνοι μας στο διάστημα: το μεν Drake's Equation, που προσπάθησε το ’60 να εκτιμήσει «πόσο πιθανή είναι η επαφή μας με εξωγήινο πολιτισμό δεδομένου του αριθμού των κατοικίσιμων πλανητών», το βάζουν στη γωνία λέγοντας ότι με συντηρητικούς κιόλας υπολογισμούς στην ίδια εξίσωση, οι εξωγήινοι δεν θα μπορούν να πετάξουν με μεγαλύτερη ταχύτητα από το 10% της ταχύτητας του φωτός. Οπότε o Milky Way μας βρίθει πιθανόν τέτοιων έξυπνων εξωγήινων πολιτισμών, και είναι πολύ πιθανό κάνας-δυό να επισκέπτονται τη Γη κάθε αιώνα (προλαβαίνω να ραφτώ?!).


Το δε Fermi's Paradox, που λέει από το ‘50 απλά «Μα αν υπάρχουν τόσοι πολλοί εξωγήινοι εκεί έξω, γιατί δεν έχουμε μάθει κάτι γι αυτούς ακόμα?» (διότι είναι έξυπνοι, όχι ηλίθιοι, θα’χουν δει τι τρόμπες είμαστε ως είδος, και δε θέλουν να μπλέξουν! Καλά, επανέρχομαι στα επιστημονικά), το αντικρούουν δηλώνοντας πως ακόμη κι αν είχαν τη σούπερ-ντούπερ τεχνολογία οι εξωγήινοι να ταξιδεύουν χιλιάδες έτη φωτός την ημέρα, θα χρειαζόντουσαν εκατομμύρια έτη για να εξερευνήσουν όλα τα αστρικά συστήματα του γαλαξία. Εν ολίγοις, «Δε μας πέτυχαν ακόμα βρε αδερφέ!». (Προλαβαίνω να ραφτώ λοιπόν!)


Το θέμα είναι τι γίνεται όταν με το καλό σκοντάψουν πάνω μας (μάλλον κάνα διαστημόπλοιο που θα κουβαλάει τους κατάπτυστους του είδους θα το κάνει, σε καταναγκαστικά έργα επαφής με τους συμπαντικούς καραμαλάκες, εμάς. Που μας κλήρωσε μια χαρά πλανήτης και τον έχουμε κάνει κώλο και σφαζόμαστε μονίμως για αδειανά «εσωτερικά εφαπτόμενα επάνω τμήματα διαστημικής στολής» / πουκάμισα). Οι Τι-Βι είπαν επ’αυτού το αμίμητο:


"Failure to prepare may mean mankind will have to dig in and fight with improvised weapons and hit-and-run tactics, much the same way Islamic extremists have battled the U.S. military in Iraq. You'd have to create an insurgency, a mujahideen-type resistance. The insurgents know how to win this war against us. It also tells us that if we were attacked by aliens, this is our best defence."

Μάλιστα.


Προφανώς εννοεί την Αμερική, έτσι? Διότι δε νομίζω καμμιά άλλη χώρα να κάνει το βηματάκι στη γραμμή και ν’ακούσει το «Πού πας ρε Καραμήτρο»...

Μωρέ εδώ τα κάνανε σαλάτα στο Βιετνάμ, που ήταν κι ανταρτοπόλεμος... Τη Ρωσία δεν την κουλάντρισαν παλιά, την Κίνα δεν την κάνουν ζάφτι τώρα. Δεν φέρανε βόλτα το τσουνάμι, έστω για την ψυχή της μάνας τους, αλλά θα μου πεις, ήταν και στου διαόλου τη μάνα. Τα κάνανε μνί καλλιγραφία με την Κατρίνα, αλλά ποιός τους χέζει τους μαύρους έτσι ή αλλιώς. Και με την 9/11, ορίστε, νικούν στον πόλεμο (μετάφραση: στην προπαγάνδα) κάθε μέρα!


Ισως τελικά να είναι μια μικρή ανακούφιση να μην είσαι η παγκόσμια πλανηταρχία, και να τα κάνεις μούτι με κάτι Sea Diamond της πλάκας κι Ομόλογα(-Παραιτήσου-ρε Τσιπιτουρίδη-Επιτέλους!)... Γιατί αν το καλύτερο που έκανε η Υπερδύναμη (πλήθος αγγέλων), ειδικά υπερασπιζόμενη τα πάτρια εδάφη της (ψάλλουσι), ήταν αυτό το ασύλληπτο (τοοοοο Δο-) στο Ιράκ (-το Δόξα εν Υψίιιιιστοις), ε, έτσι και κάνουν ντου οι εξωγήινοι, μας βλέπω Γκρηκ Σουβλάκι τους ιθαγενείς πλανητόβιους.


Από την άλλη, αυτή η Υπερδύναμη, ίσως να είναι και ο βασικός λόγος που δε θέλουν να μας ξέρουν οι αρειανοί...

Φταίω τώρα να κλείσω λέγοντας να του κόβει βλακεία να του τη δίνει σε χρόνια του Πλανητάρχη?

Περισσότερα στο
yahoonews.


ΥΓ- Ασχετο μα σχετικό: Ο πασίγνωστος αστροφυσικός Stephen Hawking έκανε 8 γύρους με μηδενική βαρύτητα σε ειδική πτήση Boeing 727 κι ενθουσιάστηκε (λογικό). Δηλώνει πως για να έχουμε μέλλον ως είδος, επιβάλλεται να κρατάμε κάποιο ποσοστό ανθρώπων μονίμως εκτός Γης (προτείνω τους 300, όχι του Λεωνίδα, της Βουλής ντε!). Αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειωθεί το κόστος των διαστημικών ταξιδιών, όπως μειώθηκαν τα πάντα, από αεροπορικά εισητήρια ως υπολογιστές. Οπότε οι πτήσεις μηδενικής βαρύτητας είναι το πρώτο βήμα για να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση, και μετά «we will be able to gain access to the resources of space, and also spread humanity beyond just the earth».


Εμένα γιατί με τρομάζει αυτή η ιδέα? Ετσι όπως τα έχουμε μπαχαλιάσει όλα εδώ, κι έχουμε και τα διαστρικά ταξίδια με υπνωτισμούς και όλα τα "Το είδα το τούνελ - Οχι δεν το είδες!", "Υπάρχει επέκεινα - Οχι δεν υπάρχει!", "Με απήγαγαν Εξωγήινοι - Και γιατί σε στείλαν πίσω?", συν ήδη γύρω από τη Γη εδώ και δεκαετίες ολοένα και περισσότερα περιφερόμενα δορυφορικά σκουπίδια, όσο τα 3/4 του πλανήτη ζούνε άθλια, τι μου λέει ότι ΔΕΝ θα τα κάνουμε ακόμη χειρότερα εξαπλωνόμενοι οι παράφρονες και παραόξω?

Περισσότερα στο
cosmiclog.


Κυρά Τασία, πέρνα κι εσύ κάνα σκουλαρίκι, θα σε βάλουν σε κάψουλα να βρεις εσύ τα πράσινα ανθρωπάκια πρώτη και δεν έχει μπρίζες για τη σκούπα εκεί μέσα!