Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

AIDS-DAY FESTIVAL: από την PRAKSIS στην Πράξη!

AIDS-DAY FESTIVAL
Φεστιβάλ Ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids
30 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2007

"Η Αγκαλιά μεταδίδει Αγάπη...το Προφυλακτικό Ασφάλεια"



Την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Aids, η PRAKSIS (ανεξάρτητη, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με βασικό στόχο της τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και με τη συμμετοχή 11 ακόμη Μ.Κ.Ο., γιορτάζουν με ένα μεγάλο τριήμερο φεστιβάλ ενημέρωσης και πρόληψης.

Μαζί με διάσημους ηθοποιούς, μουσικούς και καλλιτέχνες, ενώνουν τις φωνές τους για να μεταδώσουν το αισιόδοξο μήνυμα όσο πιο ηχηρά γίνεται:

«Η Αγκαλιά μεταδίδει Αγάπη... το Προφυλακτικό Ασφάλεια» !


Εσείς ακόμη κάθεστε?!

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συμμετοχές των Κωνσταντίνου Βήτα, Μιχάλη Δέλτα & Locomondo στο συναυλιακό κομμάτι του φεστιβάλ στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Κέντρου Ιππασίας στο Γουδή, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει ένας δικός μας, ο Αβραάμ Παπαβραμόπουλος, που έχει σκηνοθετήσει το διαφημιστικό βίντεο που προβάλλεται ήδη από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και συμμετέχει στις εκδηλώσεις με το βίντεο "Βιόσφαιρα των ανθρώπων του 21ου αιώνα".

Θέλετε λεπτομέρειες? Ιδού:


Η φετινή διοργάνωση αποτελεί μια από τις πιο φιλόδοξες προσπάθειες ευαισθητοποίησης που έχουν πραγματοποιηθεί γύρω από το ζήτημα του Aids στην Ελλάδα, σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα σε σχετικές επιστημονικές έρευνες εμφανίζει ανησυχητικές αυξητικές τάσεις στα κρούσματα του ιού, κυρίως λόγω του εφησυχασμού που επικρατεί.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2005 στην Ελλάδα, ο αριθμός των νέων μολύνσεων που δηλώθηκαν παρουσιάζει αύξηση 25% συγκριτικά με το 2004.

Με κεντρικό μήνυμα «Η Αγκαλιά μεταδίδει Αγάπη... το Προφυλακτικό Ασφάλεια», από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων με την αφιλοκερδή συμμετοχή διάσημων προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό -κυρίως- χώρο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά δρώμενα όπως freehugs από γνωστούς ηθοποιούς και καλλιτέχνες. Τι θα κάνουν ακριβώς? Θα αγκαλιάζουν περαστικούς μεταδίδοντας μηνύματα κατά του στιγματισμού των οροθετικών με αυτόν τον ιδιαίτερα πρωτότυπο και αισιόδοξο τρόπο. Επίσης με επίκεντρο τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ιππασίας στο Γουδί θα πραγματοποιηθεί μεγάλο φεστιβάλ -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- που θα περιλαμβάνει μεγάλο μουσικό Σαββατοκύριακο με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, έκθεση αφισών, μικτής τεχνικής και βιντεοπροβολή. Τέλος τα έσοδα της θεατρικής παράστασης «Τα μυστικά της αποτυχίας μου» θα διατεθούν στην PRAKSIS για το Πολυιατρείο Αθήνας που παρέχει ιατρική και κοινωνική στήριξη σε οροθετικούς.

Εκδηλώσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθούν από εθελοντές των οργανώσεων ευτυχώς όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Η καμπάνια φιλοδοξεί να μεταδώσει μηνύματα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης, να τοποθετήσει την ασθένεια στη σωστή της διάσταση και ταυτόχρονα να καταρρίψει συμπεριφορές και στάσεις που αποκλείουν τους οροθετικούς συνανθρώπους μας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης "Πρώτα Ρώτα" από την PRAKSIS και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Και όλα αυτά ποιοί τα συν-διοργανώνουν είπαμε?

ΣΥΝ∆ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ PRAKSIS, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, PROLOGOS, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ AEGEE, ANTHROPOS.GR, ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ∆ΙΑΒΑΣΗ, ΚΛΙΜΑΚΑ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΜΕΡΟΥΝ, ΟΛΚΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑ∆ΟΣ, ΚΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ, ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ, ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ MEGA CHANNEL, MAD TV, BEST RADIO 92,6, ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87,7,MAD RADIO 106.2, ΟΜΙΛΟΣ LIBERIS, EUROCHARITY, OLIMAZI.EU και ∆ΩΡΕΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΩΝ DUREX.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

* Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

14:00 Αθήνα / Πλατεία Κοτζιά

Πορεία Ενημέρωσης κι Ευαισθητοποίησης από εθελοντές των Οργανώσεων, με συνοδεία μουσικής από την Ομάδα Κρουστών του Μουσικού Τμήματος ΕΜΠ υπό το Βασίλη Βασιλάτο, έως τον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου, Θησείο (έναντι ηλεκτρικού σταθμού).

16:00 Αθήνα / Πεζόδρομος Αποστόλου Παύλου, Θησείο (έναντι ηλεκτρικού σταθμού)

Διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση για το Aids από εθελοντές.


* Σάββατο 01 Δεκεμβρίου 2007

12:00-16:00 Αθήνα / Πεζόδρομος Αποστόλου Παύλου, Θησείο (έναντι ηλεκτρικού σταθμού)

«Ελεύθερες αγκαλιές» (freehugs) από γνωστούς ηθοποιούς (σπεύσατε!) :)))

19:00 Αθήνα / Κέντρο Ιππασίας Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, Γουδί (έναντι Badminton, Μετρό Κατεχάκη, στάση λεωφορείων Σχολή Αστυνομίας)

- Έκθεση αφίσας του εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας & Τέχνης του Βιβλίου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
- Έκθεση μικτής τεχνικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου
- Προβολή video art και ταινιών μικρού μήκους σχετικά με το Aids
- Βίντεο προβολή «Βιόσφαιρα των ανθρώπων του 21ου αιώνα», Concept-σκηνοθεσία: Αβραάμ Παπαβραμόπουλος, Performer: Γιάννης Γιαπλές

- Συναυλίες

21:00 ELIKA
22:00 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΗΤΑ
23:00 Dj set ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΛΤΑ

Και ταυτόχρονα σε δύο άλλες πόλεις:

12:00 Θεσσαλονίκη / Πλατεία Αριστοτέλους

"Ελεύθερες αγκαλιές" (freehugs") από την PRAKSIS, ζογκλέρ από το «Πολυθέαμα» και θεατρικό δρώμενο από τη «Νέα Ακρόπολη»

12:00 Πάτρα / Γεροκωστοπούλου & Αγ Νικολάου

Διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση για το Aids από την AEGEE και τη ΜΚΟ «Κατά κάπνου»


* Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2007

15:00-19:00 Αθήνα / Πεζόδρομος Αποστόλου Παύλου, Θησείο (έναντι ηλεκτρικού σταθμού)

Διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση για το Aids από εθελοντές.

19:00 Κέντρο Ιππασίας Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, Γουδί (έναντι Badminton, Μετρό Κατεχάκη, στάση λεωφορείων Σχολή Αστυνομίας)

- Έκθεση αφίσας του εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας & Τέχνης του Βιβλίου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
- Έκθεση μικτής τεχνικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου
- Προβολή video art και ταινιών μικρού μήκους σχετικά με το Aids
- Βίντεο προβολή «Βιόσφαιρα των ανθρώπων του 21ου αιώνα», Concept-σκηνοθεσία: Αβραάμ Παπαβραμόπουλος, Performer: Γιάννης Γιαπλές

- Συναυλίες

21:00 THE EMPTY FRAME
22:00 VICTORY COLLAPSE
23:00 LOCOMONDO


* Τρίτη 4 Δεκεμβρίου

17:00 Αθήνα / Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Ψυρρή

Παράσταση «Τα μυστικά της αποτυχίας μου» του Γιώργου Ηλιόπουλου.

Μετά την παράσταση ακολουθεί μουσικό live με τον Αποστόλη Μελή και τη Τζένη Σουλκούκη. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στην PRAKSIS για το Πολυιατρείο Αθήνας που παρέχει ιατρική και κοινωνική στήριξη σε οροθετικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την PRAKSIS στο τηλέφωνο 210-520.5200 (Δημήτρη Ρουμπή), στο e-mail d.roubis@praksis.gr και στο www.praksis.gr.