Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2006

Περί Πλούτου 4. (Για τα λεφτά τα κάνεις όλα...)

Και λούκουμος περί φράγκων... (και "Φράγκων" όπως "Κουτόφραγκων").


Και λίγο διάλειμμα γιατί παρασοβάρεψε κι έχουμε ολόκληρη νύχτα μπροστά μας...



Ενας πολιτικός ακτιβιστής πεθαίνει και πάει στην Κόλαση. Του λένε ότι μπορεί να διαλέξει την Καπιταλιστική κόλαση ή την Κομμουνιστική.

Φυσικά ειπε "Να δω", και πάει έξω από την Καπιταλιστική κόλαση πρώτα. Εκεί στέκεται ο Ροκφέλλερ. Τον ρωτάει πώς είναι μέσα, και ο Ρ. του απαντά βαριεστημένα: "Ε, ξέρεις, εδώ σε γδέρνουν ζωντανό, σε τηγανίζουν μέσα σε καζάνια με καυτό λάδι, σε κρεμάν ανάποδα και ξαμολύουν όρνια να σου ξεσκίσουν τα σηκώτια, σε κόβουν κομματάκια με μαχαίρια..."

"Θεούλη μου!" σκέφτεται ο φίλος μας και πάει να δει και την Κομμουνιστική κόλαση. Εκεί η ουρά ήταν τεράστια, περικύκλωνε την Κολαση 7 φορες γύρω-γύρω & χανόταν στον ορίζοντα. Στην πόρτα στεκόταν ο Μαρξ. Πλησιάζει και τον ρωτάει πώς έιναι η Κόλαση αυτή, και του απαντά ο Μάρξ "Ε, ξέρεις,εδώ σε γδέρνουν ζωντανό, σε τηγανίζουν μέσα σε καζάνια με καυτό λάδι, σε κρεμάν ανάποδα και ξαμολύουν όρνια να σου ξεσκίσουν τα σηκώτια, σε κόβουν κομματάκια με μαχαίρια..."

"Μα αυτό είναι το ίδιο με την Καπιταλιαστική Κόλαση!" φωνάζει ο φίλος μας.

Κι απαντά ο Μαρξ "Ναι, αλλά εδώ ξέρεις μωρέ, μια δεν έχουμε λάδι, μια μας λείπουν τα μαχαίρια..."

(χαρ-χαρ!)


"I'm thinking of leaving my husband," complained the capitalist's wife. "All he ever does is stand at the end of the bed and tell me how good things are going to be!!!"

(ξανα-χαρ-χαρ!)


"Ο σωστός καπιταλισμός θέλει και σωστούς καπιταλιστές!" Warren Buffet.

Ναι, είμαι μικρή & annuity, πειράζει?




All 4 posts from what Aphrodite said... in
nikosdimou.blogspot, post "Περί πλουσίων και φτωχών", 07.05.06, later, post "Ήθος ενός εκατομμυρίου;" 31.08.06 and later again "Ξενοδοχείον «Το Σύστημα", 28.11.06